Lördag
24 Okt 1 match
Onsdag
28 Okt 1 match
Söndag
01 Nov 1 match
Söndag
08 Nov 1 match
Lördag
14 Nov 1 match
Torsdag
19 Nov 1 match
Söndag
22 Nov 1 match
Lördag
05 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 1 match
Söndag
27 Dec 1 match
Onsdag
30 Dec 1 match
Lördag
09 Jan 1 match
Lördag
16 Jan 1 match
Onsdag
20 Jan 1 match
Lördag
23 Jan 1 match
Onsdag
27 Jan 1 match
Söndag
31 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Söndag
28 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Helsingborg
FCH

Inför matchen: Pixbo borta

22 november 2020 09:44
Herr

Ny chans till poäng i eftermiddag när herrarna åker norr ut för match mot Pixbo.


Det blev förlust senast mot storfavoriterna Storvreta. Efter att släppt upp gästerna till 5-1 efter första perioden blev avståndet för stort för att hämta igen. Det som laget tar med sig är att man vann resterande del av matchen med 4-3. Något positivt att bygga vidare på inför eftermiddagens match mot tabellfyran Pixbo.

Pixbo är ett av SSL:s mest klassiska lag som hade sin storhetstid på 00-talet. Efter det har man fortsatt vara ett stabilt slutspelslag men haft problem att leverera när det väl gäller. Det har blivit många matcher lagen emellan under åren och det är Pixbo som vunnit flest gånger. 48 mot FCH:s 15 vinster. Den senaste FCH vinsten mot Mölnlyckelaget kom just på bortaplan förra året när man vann med 9-5.

Niklas Pålsson gör sig redo för den andra tuffa matchen på några få dagar samt hintar om ett nyförvärv till matchen.

– En stark prestation mot Storvreta senast där vi tar med oss de två sista perioderna. Matchen var känslofylld och händelserik. Vår förhoppning är att kunna ta med oss detta in i dagens match mot Pixbo. – Pixbo har spetsat laget ytterligare för föregående säsong där dom redan var riktigt bra Så vi har en ny tuff uppgift framför oss. Samtliga spelare från föregående match fins tillgängliga plus ett nyförvärv som presenteras 12:00

Vilka är då Pixbo?

Stjärnan:

Martin Östholm har varit i klubben sedan 2007 och är nu både deras största stjärna och kulturbärare. Martin har varit back stora delar under sin karriär men har lyfts upp som center mer frekvent senaste säsongerna. Har ett kraftfullt skott som han ofta nyttjar.

Poängkungen:

Gustav Fritzell slutade förra säsongen på en andra plats i poängligan, bara slagen av överlägsne Alexander Galante Carlström. Totalt blev det 67 poäng för Fritzell. Denna säsongen har han också öppnat starkt med 14 poäng på åtta matcher.

Framtidsnamnet:

Marcus Peil gör sitt första år i SSL. Kom till Pixbo inför säsongen från Riksinnebandygymnasiet i Umeå. Där gjorde han fina säsonger i Allsvenskan som en av lagets främsta poängmakare. 19-åring har inlett starkt i SSL också med fem mål.

Tränaren:

Tim Wiklund gör sin första säsong som huvudtränare i SSL. Han inledde tränarkarriären förra säsongen som assisterande i just Pixbo. Innan dess hade han en lång spelarkarriär i framförallt Pixbo men även spel i SSL med Lindås.

Se matchen på hd.se med start kl 16:00