Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Lördag
03 Okt 1 match
Söndag
11 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 1 match
Onsdag
28 Okt 1 match
Söndag
01 Nov 1 match
Söndag
08 Nov 1 match
Lördag
14 Nov 1 match
Torsdag
19 Nov 1 match
Söndag
22 Nov 1 match
Lördag
05 Dec 1 match
Lördag
12 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 1 match
Söndag
27 Dec 1 match
Onsdag
30 Dec 1 match
Söndag
17 Jan 1 match
Onsdag
20 Jan 1 match
Lördag
23 Jan 1 match
Onsdag
27 Jan 1 match
Söndag
31 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Söndag
28 Feb 1 match
Hemma
Helsingborg
FCH
Borta
Storvreta
STO

Inför matchen: Storvreta hemma

19 november 2020 11:29
Herr

Efter två bortamatcher är herrarna ikväll tillbaka i Helsingborg Arena för att möta Storvreta.


Det blev seger i senaste matchen på straffar borta mot Thorengruppen. Linus Malmsträm visade prov på stor kyla när det skulle avgöras vart extra poängen skulle ta vägen.

I kvällens match ställs man mot en av 10-talets giganter, Storvreta. Med sex SM-guld är man en av landets framgångsrikaste förening. Uppsala laget satsar stort även denna säsongen och kryllar av svenska landslagsmän som Tobias Gustafsson, Robin Nilsberth och Albin Sjögren.

Både FCH och Storvreta tog steget upp till SSL ungefär samtidigt i början av 2000-talet och har sedan stannat kvar. Genom åren har det blivit 47 matcher lagen emellan. Av dem har Storvreta vunnit 35 stycken och FCH 12. Det är även Storvreta som vunnit de fem senaste mötena lagen emellan. Bland de tio första spelarna i poängligan återfinns sex stycken på plan ikväll i Helsingborg Arena, tre från varje lag. I FCH finns Linus Malmström, Linus Nordgren och Jonathan Nilsson med i toppen och i Storvreta Albin Sjögren, Hampus Ahren och Tobias Gustafsson.

FCH ligger för närvarande på en åttondeplats och kvällens gäster på en andra plats. Tränare Niklas Pålsson kommer till matchen med en bra känsla sedan segern senast men vet också vilket lag det är man möter.

– Vi har haft en hel helg i Umeå tillsammans, det är alltid nyttigt för laget att få lägga 2 övernattningar och mycket gemensam tid tillsammans. Det är ett bra gäng och mycket skratt så magmusklerna tränas.

– Matchen i sig fick vi en mardrömsstart på vilket gjorde att vi fick jaga, vi gjorde det lugnt och metodiskt vilket gav resultat och vi hade vänt matchen i mitten av tredje perioden. Dessvärre lyckades Thorén kvittera och det blev förlängning sedan straffar. När det blir straffa är jag som tränare ganska lugn med tanke på att vi har Edling i målet och sedan en rad straffskyttar med Malmström i spetsen som är otroligt bra. Skönt med seger igen även om vi gärna tagit alla poängen.

– Nu väntar Storvreta, ett lag som troligen slagit alla landslag och som garanterat vinner SM-Guld om säsongen får spelas klart. Som tränare och spelare så fins ingen roligare utmaning än att ta sig an de bästa lagen. Vi är taggade och hoppas att vi ska kunna få till en riktig fullträff på alla positioner och i alla aspekter. Vi hoppas att vi sätter kontringsspelet till 100% och lika så försvarsspelet. En rolig utmaning, där vi gärna hade spelat inför 3.200 åskådare på plats som förra säsongen vid normala omständigheter!

Vilka är då Storvreta?

Stjärnan:

Här hade man nästan kunnat sätta vem som helst. Men den spelare som stuckit ut mest denna säsongen är backjätten Tobias Gustafsson. Han har blivit lagets stora härförare och har redan gjort 14 poäng från sin backplats.

Poängkungen:

Albin Sjögren har klivit fram och tagit plats som lagets poängkung i säsongsinledningen. Med 20 poäng på sju matcher ligger han två i totala poängligan.

Framtidsnamnet:

Hampus Ahren är född 2000 och anses vara Sveriges största talang. Han kom till Storvreta förra säsongen från RIG i Umeå. Han har spelat i svenska U19-landslaget och tog silver i VM 2019 bla. ihop med Fredi Petersson.

Tränaren:

Oskar Lundin gör sin första säsong som tränare för Storvreta. Trots sin unga ålder har han redan skaffat sig en imponerande meritlista. Han började sin elittränarkarriär i Warberg där han var i två säsonger. Efter det blev det några år i Schweiziska högsta ligan innan han inför denna säsongen tog Storvreta. Oskar är känd som en noggrann tränare som gärna hämtar influenser från andra idrotter. Till sin hjälp har han förre detta FCH spelaren och tidernas största Mika Kohonen.

Se matchen på hd.se med start kl 19:00