Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Lördag
03 Okt 1 match
Söndag
11 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 1 match
Onsdag
28 Okt 1 match
Söndag
01 Nov 1 match
Söndag
08 Nov 1 match
Lördag
14 Nov 1 match
Torsdag
19 Nov 1 match
Söndag
22 Nov 1 match
Lördag
05 Dec 1 match
Lördag
12 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 1 match
Söndag
27 Dec 1 match
Onsdag
30 Dec 1 match
Söndag
17 Jan 1 match
Onsdag
20 Jan 1 match
Lördag
23 Jan 1 match
Onsdag
27 Jan 1 match
Söndag
31 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Söndag
28 Feb 1 match
Hemma
Thorengruppen
TTG
Borta
Helsingborg
FCH

Inför matchen: Team Thorengruppen borta

14 november 2020 09:38
Herr

Tre raka inledande segrar har förvandlats till tre raka förluster. Idag finns det chans att vända trenden borta mot nykomlingen Team Thorengruppen.


Även om det är tre raka förluster för herrarna har det varit tighta matcher. En övertidsförlust, en uddamålsförlust och en förlust där det var lika tills tio minuter återstod. Ett lag som har en ännu längre förlustsvit är dagens motståndare, Team Thorengruppen. Umeå laget har hittills inte vunnit någon match på sex försök. De har fått med sig en poäng efter en övertids förlust mot nykomlingskollegan Fagerhult. Laget har dock haft en tuff inledning med idel lag på slutspelsplats, bortsett från Fagerhult.

Thorengruppen har en tidigare sejour i SSL på meritlistan. Man gick upp 2016 och gjorde en stark säsong där man klarade sig kvar med marginal. Men sedan kom den klassiska andra tuffa säsongen och laget fick lämna för allsvenskan igen. Men redan då var man fast beslutna att gå upp igen. Vilket man gjorde genom att vinna Allsvenska Norr och sedan få SSL platsen när kvalet ställdes in. Nu vill man etablera sig i högsta ligan och ett tydligt tecken på det är värvningen av landslagsspelaren Jonas Svahn från Dalen.

FCH och Thorengruppen han spela mot varandra fyra gånger under Thorengruppens senast sejour. Då vann FCH tre av de fyra matcherna och TT fick en seger. Senast lagen möttes uppe i Umeå var det en riktigt dramatisk match där Mika Kohonen kunde skjuta hem tre poäng till Skåne med enbart 13 sekunder kvar. FCH var det lag efter sex omgångar som gjort flest mål i SSL, hela 46 stycken. Det är något som tränare Niklas Pålsson är nöjd med. Det han däremot inte är nöjd med är att man släptt in 46 mål.

– Ny match och nya tag. Efter 46-46 i målskillnad på sex matcher så har alla som gillar att se mål fått se sitt, idag är tanken inte något målkalas!

– Vi hoppas och vill få till en tillknäppt match där chanserna inte löser av varandra och spelet svänger. Vi har tänkte att plocka fram vårt fina försvarsspel från föregående säsong.

– Alla är friska och tillgängliga, hälsar Pålsson

Vilka är då Team Thorengruppen?

Stjärnan: Den stora stjärna är Jonas Svahn som hämtades in under sommaren från lokal rivalen Dalen. Svahn har varit med i det svenska landslaget sedan 2009. Han har även tre SM-guld sedan hans tid i IBF Falun. Denna säsongen har den snabbe centern gjort fyra poäng i säsongsinledningen.

Poängkungen:

Daniel Hernandez har kanske inte inlett säsongen med att ösa in poäng. Hittils har det bar blivit fyra poäng på sexa matcher. Men förra säsongen var han den stora poängkungen med 47 poäng i Allsvenskan Norra, näst bäst i serien. Säsongen innan dess blev det 49 poäng i Allsvenskan. Senast laget var i SSL var Hernandez också med och gjorde 27 poäng. Det finns alltså mer poäng att hämta för Thorengruppen här.

Framtidsnamnet:

Axel Hjälm är den förre detta U-19 landslagsmannen från Timrå född 2001. Han gick till Thorengruppen på dubbellicens redan 2018 och fick testa på spel i Allsvenskan. Förra säsongen blev övergången permanent och han gjorde då 29 poäng på 21 matcher. Han gör nu sin första SSL säsongen och har imponerat inledningsvis med fyra mål och två assist.

Tränaren:

Daniel Jernberg fick hoppa in i Thorengruppen under lagets andra säsong senast man var uppe i SSL. Då fick han leda laget halva säsongen. Den gången lyckades han inte hålla laget kvar i högsta serien. Han har sedan blivit kvar och lett laget till kval uppåt första året i Allsvenskan och förra säsongen ledde han laget till seger och en plats i SSL.

Se matchen på hd.se med start kl 15:00