Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Lördag
03 Okt 1 match
Söndag
11 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 1 match
Onsdag
28 Okt 1 match
Söndag
01 Nov 1 match
Söndag
08 Nov 1 match
Lördag
14 Nov 1 match
Torsdag
19 Nov 1 match
Söndag
22 Nov 1 match
Lördag
05 Dec 1 match
Lördag
12 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 1 match
Söndag
27 Dec 1 match
Onsdag
30 Dec 1 match
Söndag
17 Jan 1 match
Onsdag
20 Jan 1 match
Lördag
23 Jan 1 match
Onsdag
27 Jan 1 match
Söndag
31 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Söndag
28 Feb 1 match
Hemma
Helsingborg
FCH
Borta
Fagerhult
FHIB

Inför matchen: Fagerhult Habo hemma

28 oktober 2020 09:44
Herr

FCH är alltjämt obesegrade när de tar sig an nykomlingen Fagerhult Habo i sin andra hemmamatch.


Tre segrar på tre matcher är en tangering av lagets bästa start med säsongen 17/18. Seger i kväll mot nykomlingen är det lika med den bästa säsongsinledningen någonsin. De som står mellan årets FCH och historieböckerna är nykomlingarna Fagerhult Habo. Lagen mötes under försäsongen och då vann FCH med 6-4. Då började man matchen bra men fick efter det lite problem med Fagerhults höga presspel Nykomlingen fick i förra omgången sina första SSL-poäng någonsin när man besegrade den andra nykomlingen med 11-10 efter förlängning. Även de andra två matcherna har man släppt in tio mål eller mer. I premiären förlora man kommunderbyt mot Jönköping med 10-6 och i andra matchen blev det förlust med 13-6 mot svenska mästarna Falun. Trots bara två inspelade poäng för nykomlingen har tränare Niklas Pålsson respekt för motståndet.

”Vi vann matchen mot Höllviken med minsta marginal! Som alltid småblessyr derbyt otroligt jämnt. Höllviken gjorde enligt mig sin bästa match på mycket länge mot oss.

Vi tar med oss en bra känsla och tre viktiga poäng till kvällens hemmamatch mot Fagerhult Habo. Fagerhult är en rivig nykomling som spelar ett fartfyllt spel både med och utan boll. I laget fins en hel del unga duktiga killar som har mycket innebandy i sig. Tränaren Johan Kihlblom är ung och ändå väldigt erfaren, det ska bli spännande att se vad han får ut av laget under säsongen.”

FCH har fullt lag utom långtidsskadade Jonathan Skoglösa och Oliver Windfeldt.

Vilka är då Fagerhult Habo?

Stjärnan:

Jesper Ekström är en av få spelare med tidigare SSL erfarenhet och även lagets största värvning under Silly Season. Jesper har tidigare representerat både Jönköping och senast Mullsjö i Superligan. Det var också Ekström som klev fram när det skulle avgöras i förlängningen mot Thorengruppen och skött hem de första poängen till Fagerhult.

Poängkungen:

Tim Andersson Carlsson går in både som poängkungen och framtidsnamnet. Blott 19-år gammal har han redan tagit SSL med storm och gjort åtta poäng på de tre första matcherna. Det gör honom till lagets bästa poängplockare såhär långt. Förra säsongen i Allsvenskan stod han för 53 poäng.

Framtidsnamnet:

Theo Eriksson född 2002 är med i det svenska U19-landslaget och slåss om en plats till VM-truppen i maj. Theo är en kraftfull tvåvägs center med framtiden för sig. Trots sin unga ålder har han redan gjort två säsonger i Allsvenskan som ordinarie.

Tränaren: Johan Khilbom kommer från början från grannklubben Mullsjö där han började som ungdomstränare och fostrade många av dagens Mullsjö stjärnor som Kim Ganevik och Sebastian Palmqvist. Efter några år som assisterande i Mullsjö tog han inför förra säsongen över Fagerhult med huvudansvaret. Där gjorde han ett kanon jobb och ledde laget till serieseger som sedan blev en SSL plats när coronapandemin ställde in kvalet.

Se matchen på hd.se och häng med i soffan!