Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Lördag
03 Okt 1 match
Söndag
11 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 1 match
Onsdag
28 Okt 1 match
Söndag
01 Nov 1 match
Söndag
08 Nov 1 match
Lördag
14 Nov 1 match
Torsdag
19 Nov 1 match
Söndag
22 Nov 1 match
Lördag
05 Dec 1 match
Lördag
12 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 1 match
Söndag
27 Dec 1 match
Onsdag
30 Dec 1 match
Söndag
17 Jan 1 match
Onsdag
20 Jan 1 match
Lördag
23 Jan 1 match
Onsdag
27 Jan 1 match
Söndag
31 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Söndag
28 Feb 1 match
Hemma
Helsingborg
FCH
Borta
Kalmarsund
KAL

Inför matchen: Kalmarsund hemma

1 november 2020 09:55
Herr

Toppmöte väntar 15:00 i Helsingborg Arena.


Trots förlust i sudden death senast gjorde den vunna poängen att herrarna nu har sin bästa säsongsinledning i SSL någonsin. Tio poäng på fyra matcher. De poängen gör att man ligger på en tredje plats i tabellen. Ett av de två lagen som ligger ovanför är Kalmarsund och det är dem som är eftermiddagens motståndare.

Efter att Kalmarsund kvalade upp till SSL 2018 har man snabbt blivit ett lag att räkna med i ligan. Förra säsongen slutade smålänningarna på fjärde plats. Lagets bästa resultat någonsin. I år är siktet inställt högre. Lagets leds av storstjärnan Kim Nilsson som även leder poängligan med 14 poäng, ett poäng före Linus Nordgren . Förra säsongen vann Kalmarsund samtliga tre möten lagen emellan. På de åtta matcher som lagen mötts har Kalmarsund vunnit fem och FCH tre.

FCH åkte som sagt på den första förlusten i onsdags mot Fagerhult efter förlängning. Det som imponerade stort för FCH var power play spelet däer man gjorde mål på fyra av fyra försök. Totalt för säsongen är sex av sex!

Tränare Niklas Pålsson har lokaliserat det laget gjorde bra senast och ser fram eot en tuff match i eftermiddag.

Förlust senast mot Fagerhult Habo, matchen gick i vågor där Fagerhult hade initiativet med sig från de inledande minuterna!

Matchen är väldigt jämn takt genom men där vi är det bättre laget i tredje perioden. Vi tar med oss vårt powerplay spel och att vi kvitterar sent, i övrigt gratulerar vi Fagerhult till en stark prestation och bra match!

Kalmarsund blir en rolig match med många duktiga spelare! Laget är starka över tre formationer och håller en mycket hög lägsta nivå, jag ser Kalmar som större utmanare till Storvreta och Falun än t.ex Linköping eller Mullsjö pga av att dom känns väldigt homogena och starka över hela laget.

Vi kommer behöva se upp med deras duktiga skyttar och snabba anfallsspel i deras förstafemma!

Det ska bli en rolig match där vi är grymt taggade på att kliva tillbaka på vinnarspåret!

FCH har fullt lag utom långtidsskadade Jonathan Skoglösa och Oliver Windfeldt.

Vilka är då Kalmarsund?

Stjärnan: Kim Nilsson är inte bara Kalmarsunds största stjärna utan en av SSL:s största. Ölands stolthet kom hem till Kalmarsund (tidigare Färjestaden) när de låg i Allsvenskan efter äventyr i AIK och Schweiz. Efter två säsonger i Allsvenskan nådde de tillslut SSL där han fortsatt att leda laget. Han har två VM-guld och tre silver med svenska landslaget.

Poängkungen:

Marcus Johansson är laget stora målskytt. Förra säsongen kom han tre i målligan med 37 fullträffar. Framför allt är han giftig i power play. Förra säsongen gjorde han 11 mål i spelformen. Det var flest av alla spelare.

Framtidsnamnet:

Filip Forman född 2002 från Tjeckien är en världens mest talangfulla spelare. Han är just nu i Kalmarsund på gästspel medans den tjeckiska ligan ligger nere. Trots sin ringa ålder har han redan gjort debut i seniorlandslaget och det hade varit troligt att han fått spela sitt först senior VM nu i december om det inte blivit inställt. Nu får han istället sikta in sig på att försvara Tjeckiens U19 VM-guld i maj.

Tränaren: Alexander Brinkmann kom till Kalmarsund från damernas SSL och Endre 2019. Då delade han ledarskapet med Kalmarsunds starke man Adam Kallenberg. Det tog bara några månader innan Kallenberg steg ner och Brinkmann ensamt tog över huvudansvaret. Det gjorde han sedan med bravur och ledde laget till en fjärde plats och hemmaplansfördel i ett senare inställt slutspel.

Se matchen på hd.se och häng med i soffan!