Tisdag
14 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Söndag
09 Feb 1 match
Torsdag
13 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Lördag
03 Okt 1 match
Söndag
11 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 1 match
Onsdag
28 Okt 1 match
Söndag
01 Nov 1 match
Söndag
08 Nov 1 match
Söndag
15 Nov 1 match
Torsdag
19 Nov 1 match
Söndag
22 Nov 1 match
Lördag
05 Dec 1 match
Lördag
12 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 1 match
Söndag
27 Dec 1 match
Onsdag
30 Dec 1 match
Söndag
17 Jan 1 match
Onsdag
20 Jan 1 match
Lördag
23 Jan 1 match
Onsdag
27 Jan 1 match
Hemma
Helsingborg
FCH
Borta
Jönköping
JIK

Inför match: Jönköping hemma

11 oktober 2020 10:39
Herr

Äntligen dags för hemmapremiär i SSL för herrarna. Efter seger i premiären mot Dalen är det ett laddat FCH som tar emot Jönköping i Helsingborg Arena 15:00.


Första matchen för säsongen började med en imponerande 12-10 seger borta i björkarnas stad mot Dalen. Mest imponerande var kanske debutanten Linus Malströms fem poäng. Med fyra mål och en assist i sin debutmatch klev han i ett exklusivt sällskap med spelare som Anders Hellgård och Mika Kohonen som också lyckats göra fem poäng i sin första SSL match. Till hemmapremiären står Jönköpings IK för motståndet. Ett klassiskt innebandy lag som fram till början av 10-talet alltid varit i högsta serien efter det har man åkt lite upp och ner mellan SSL och Allsvenskan. Men sen 2017 är man tillbaka och har etablerat sig igen. Senaste säsongerna har laget balanserat runt slutspelsstrecket men aldrig lyckats ta sig över det. Att till denna säsong nå slutspel har varit uttryckligt mål från smålänningarna. De började också säsongen bra med att slå nykomlingarna Fagerhult/Habo med 10-6.

I FCH saknas till dagens match Jonathan Skoglösa och Mikkel Christensen som båda är skadade. I deras frånfälle blir det däremot SSL-debut för lagets senaste nyförvärv, Patrik Nordgren.

FCH:s tränare Niklas Pålsson som började sin SSL-karriär i Jönköping tycker till kring matchen och tror inte på samma sprakande målfest som i premiären.

”Det ska bli kul med hemmapremiär. Vi kommer sakna alla våra härliga ungdomsspelare, partners och publik på vår första hemmamatch vilket kommer vara vemodigt. Vi hoppas att många följer oss hemifrån på HD och i våra sociala kanaler.

Vi kommer från en seger och känns starka. JIK är ett lag som det alltid blir jämna matcher mot och som på många sätt påminner om oss.

Det laget som håller sig på banan och tar tillvara på sina chanser kommer vinna en målsnål historia”

Då båda lagen har en lång historia över att spela i Sveriges högsta liga har det blivit en hel del matcher lagen emellan. Totalt sett har lagen mötts 43 gånger. Där har JIK ett övertag med 27 segrar mot FCH:s 16. Däremot är FCH det bättre laget det senaste tiden med segrar i de tre senaste matcherna.

Vilka är då Jönköping?

Stjärnan: Stjärnan i JIK är den före detta U19-landslagskapten Otto Weidman. 22-åringen är numera även lagkapten i Jönköping. Trots sin ringa ålder har han även fått debutera i A-landslaget. Även om han inte är spelaren som gör mest poäng i laget är det ändå han som är deras stora härförare.

Poängkungen: Rickard Hessmer har varit Jönköpings stora poänggörare de senaste säsongerna. Men inför denna säsongen valde han att sluta för att sedan göra comeback under sommaren. Det ska smålänningarna vara glada för. I premiärmatchen visade han fortsatt sin klass och var inblandad i nästan hälften av Jönköpingsmål med tre mål och en assist.

Framtidsnamnet: Jönköping har under de senaste åren varit en av Sveriges bästa plantskolor för talanger. Men frågan är om de fått fram en större talang än den de har idag i Hannes Nyström? Bara 17 år gammal har han redan debuterat med U19-landslaget och dessutom avgjort finalen i distriktslags-SM för Småland. Hannes är en offensivt skicklig back som även gjorde mål i sin första SSL-match.

**Tränaren: ** Jakob Olofsson Adelin är en Sveriges mest meriterade spelare på landslagsnivå. Han har gjort över 40 landskamper och vunnit tre VM-guld. Dessutom har han två SM-guld med Pixbo. Men det är i Jönköping han gjort flest matcher. Jakob började i JIK som assisterande tränare till Niklas Pålsson innan han tog över huvudansvaret när Niklas lämnade för FCH. Han stannade bara en säsong men klev åter ner i båset förra säsongen när JIK sparkade sina dåvarande tränare i februari.

Efterom dett ännu bara får vara 50 personer i publiken släpps bara inbjudna ungdomslag in till matchen.

Se matchen istället på hd.se och följ med från soffan i vår virtuella arena på Facebook.