Tisdag
14 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Söndag
09 Feb 1 match
Torsdag
13 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Lördag
03 Okt 1 match
Söndag
11 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 1 match
Onsdag
28 Okt 1 match
Söndag
01 Nov 1 match
Söndag
08 Nov 1 match
Söndag
15 Nov 1 match
Torsdag
19 Nov 1 match
Söndag
22 Nov 1 match
Lördag
05 Dec 1 match
Lördag
12 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 1 match
Söndag
27 Dec 1 match
Onsdag
30 Dec 1 match
Söndag
17 Jan 1 match
Onsdag
20 Jan 1 match
Lördag
23 Jan 1 match
Onsdag
27 Jan 1 match
Hemma
Dalen
DAL
Borta
Helsingborg
FCH

Inför matchen: IBK Dalen borta

3 oktober 2020 08:00
Herr

Dagen är äntligen här. Premiärnerverna ligger i luften. 14:00 är en sex månader lång försäsong över.


Säsongen 2020/2021 startar på samma sätt som säsongen 2019/2020 slutade, med match mot IBK Dalen. Skillnaden då mot nu är att matchen spelas i Umeå istället för Idrottens Hus. Matchen senast var den första som påverkades av Covid-19 och spelades för ett tomt ekande IH. FCH behövde seger för att säkra slutspel. Seger blev det efter att Max Wahlgren satt den avgörande straffen. Månaderna har gått sen dess men världen och idrotten är fortfarande i pandemins grepp. Imorgon får i alla fall 50 lyckliga se SSL innebandy live igen när den första SSL omgången spelas.

FCH är efter en skadefylld försäsong nu nästan helt friskt. Endast Oliver Windfeldt är kvar på skadelistan och inte med uppe i Umeå. Tränare Niklas Pålsson är laddad inför att äntligen få spela match igen.

”Det ska bli riktigt kul att komma igång igen! Det är 29 veckor och 203 dagar sedan vi spelade match senast. Den avslutades på bästa sätt med seger mot just Dalen och ett säkrat slutspel och sedan en avklarad elitlicens.

Vi har fått grotta ner oss över att slutspelet ställdes in och ladda om med många träningspass i spåret och på gymmet, så nu känns det skönt att äntligen få tävla igen!

Dalen borta är en av säsongens tuffaste uppgifter men vi har en bra känsla och är redo!”

På lagens fem senaste möten har FCH vunnit tre av dem. Båda förra säsongen vann man efter straffar. Två av dem har dessutom vunnits på bortaplan.

Vilka är då Dalen?

Stjärnan: Dalens största stjärna är samma som man haft sedan 2006. Det norska unikumet Ketil Kronberg är 40-år ung fortfarande en av SSL:s mest sevärda spelare. Med en unik spelstil som karaktäriseras av nästan negativa hook på bladet gör han oberäknelig och svårstoppad för nästan alla motståndarbackar. Dock är Ketil skadad just nu och missar premiären.

Poängkungen: Skånskbördiga Christoffer Andersson vann den interna poängligan förra säsongen på 42 poäng fördelade på 24 mål och 18 assister. Andersson har varit en pålitlig målskytt i SSL sedan han tog steget upp med Höllviken. Förra säsongen var hans första uppe i norr. Det blev även hans sämsta säsong rent poängmässigt i SSL. Som mest har han gjort 66 poäng under en säsong.

Framtidsnamnet: Anton Ahlbäck är en 20-åring som inför säsongen hämtades in från Wibax Piteå från Allsvenskan. När han värvades till Dalen under sommaren beskrev Dalens sportchef honom som Norrbottens bästa back som på allvar är med och konkurrerar om startpositionerna.

Tränaren: Jonatan Brolin har varit tränare i Dalen de åtta senaste säsongerna och varit med och tagit laget till ett silver och ett brons. Han har även varit med som läktarcoach i det svenska landslaget. Inför säsongen sa han ” Vi har arbetat på ett litet annorlunda sätt med vårt spel inför den här säsongen där vi varit mer inkluderande med alla i laget vad vi i Dalen ska stå för. Vi ska spela intensiva matcher där det uppstår mycket situationer hela tiden. Vi kommer gå hårt i vårt presspel och vi vill sätta fart på matcherna som vi spelar.” till innebandymagazinet om hur Dalen ska spela denna säsongen.

Matchen ser du på hd.se. Ta del av det grymma erbjudandet från HD och våra partners här där du får HD-Premium i tre månader för 19 kr och kan se alla FCH:s matcher.