Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Hemma
Falun
FAL
Borta
Helsingborg
FCH

Inför matchen: Falun borta

8 januari 2021 18:34
Herr

Första matchen 2021 blir tuffast möjliga, Falun på bortaplan. Men FCH:s fina borta facit talar för.


De båda lagen har mötts 41 gånger genom åren men FCH har bara lyckats vinna sju gånger mot 10-talets giganter. Senast var i oktober 2018 på hemmaplan. Det som talar för FCH denna gång är det fina borta facit. Totalt sett ligger FCH på en sjätteplats i tabellen men i bortatabellen ligger man på en delad andraplats. På sju bortamatcher har det blivit 17 poäng av 21 möjliga. Poäng tappen har varit mot Thorengruppen och Mullsjö. Falun ligger en poäng före i den totalatabellen med en match mindre spelad. Sett över de fem senaste matcherna är formen relativ jämn. FCH har tagit tio poäng och Falun nio.

Inför kvällens match saknar FCH de långtidsskadade spelarna Nicklas Lidholm, Jonathan Skoglösa och Oliver Windfeldt. Dessutom missar Joel Skog, som spelat bra senaste tiden och gjort tre poäng senaste två matcherna, matchen med en mindre skada.

Vilka är då Falun?

Stjärnan:

Det är svårt att bara välja en stjärna i det stjärntäta dalalaget. Men om man får välja en blir det Emil Johanssons om i dagarna blev utsedd till den tredje bästa spelaren i världen och förra året den bästa.

Poängkungen: Även om det är många i laget som är bra på att göra poäng är det en som står ut från mängden, Alexander Galante Carlström. Han har vunnit poängligan flera säsonger och är med i toppen och slåss även denna säsongen med 32 poäng (lika många som Linus Nordgren).

Framtidsnamnet:

Malte Lundmark är bara 19 år men blev utsedd till årets rookie redan säsongen 2017/2018. Då gjorde han 15 poäng. Denna säsongen har han redan gjort 22. Han är även uttagen i landslagets 41-mannatrupp som slåss om en plats i VM-truppen.

**Tränaren: ** Thomas Brottman har vunnit flertalet SM-guld både som spelare och ledare. Han gör nu sin sista säsong som Falun coach innan han kliver över och blir svensk förbundskapten.

Se matchen på hd.se med start kl 19:00.