KAL

Inför Kalmarsund

27 november 2019 13:41

Vi är tillbaka där säsongen startade. Match mot Kalmarsund. Herrarna har nu mött alla lag en gång när vi ikväll går in på rond två. Vad kan vi dra för slutsatser av seriens första del?

Den 25 september rullade FCH upp till Kalmar för seriepremiär. Man gjorde det med ett till stora delar nytt och ungt lag. Framförallt backbesättningen hade uppgraderats och breddats med Adam Berglund, Oliver Johansson, Arvid Friberg och hemvändande Kristoffer Fält. Förra säsongens succélina med Linus Nordgren, Jonathan Nilsson och Andreas Lindholm hade splittrats för att ge chansen till U19-landslagsmannen Oliver Windfeldt. Laget hade blandat och gett på försäsongen och ingen visste riktigt var laget stod när premiären vankades. Det blev en tight match där lagen i princip följdes åt hela vägen till slutet. Men närmare än Andreas Lindholms reducering till 5-6 med två minuter kvar kom inte FCH den gången. Fram tills nu har en av FCH:s styrkor varit en solid defensiv som gjort det svårt för motståndarna att göra mål. Men två gånger har defensiven fallerat och motståndarna fått göra enkla och många mål. En av de matcherna var i omgång två hemma mot Pixbo. Trots att man var med okej efter första perioden, då ledde Pixbo med 4-2. Det skulle tillslut bli 11-5 och den match laget släppt in flest mål. I tredje matchen var det dags för Skånederby. En match som blivit lite intressantare efter att Höllviken för första gången någonsin placerat sig framför FCH i tabellen säsongen innan. Till denna matchen var även Linus, Jonathan och Andreas återförenade i första femman. Det skulle visa sig vara ett lyckat drag. Det tog 35 sekunder, sedan hade Jonathan Nilsson gjort 1-0. Av bara farten hade FCH gjort tre mål på fem minuter och bjöd på säsongens så här långt bästa anfallsspel. Anfallsspelet trubbades av i takt med att minuterna tickade upp mot 60. Det blev tillslut 5-3 och säsongens första tre poängare. Matchen efter blev det en match som påminde om premiären, tight och uddamålsförlust mot Växjö. Två matcher senare mot de båda nykomlingarna hade man gått från tre poäng till nio. En vinststreak som skulle förlängas med ytterligare en match när man äntligen fick dra längsta strået och vinna med uddamålet. Det var Linköping som besegrades med 4-3 på bortaplan. Tolv poäng och man var på allvar med i slutspelsracet när man nu skulle möta seriens två giganter på rad, Falun och Storvreta. Trots två bra insatser blev det noll poäng. Första ”norr poängen” kom istället mot Jönköping. Där stod FCH för en solid insats på bortaplan där man åkte upp spelade kontrollerat och åkte hem med tre poäng. Precis så en bortamatch ska spelas. Precis som så många gånger förr i FCH-historien är det svårt att vinna två matcher i rad. Det blev förlust hemma mot Mullsjö trots ledning med 4-2 och tio minuter kvar. Den matchen följdes upp med seger på straffar mot Dalen. För att sedan göra sin andra riktiga plattmatch för säsongen mot dåvarande jumbon Sirius. Förlust med 8-3 på hemmaplan.

De 13 matcherna har lett oss fram till idag. Vad kan man då säga om första delen av säsongen? Matcherna vinns när försvaret sitter. Räknar man bort de båda bottennappen är FCH det laget som släpper in minst mål. Vilket blir väldigt viktigt då man även är ett av de lagen som gör minst mål. Samtidigt har man bara lyckats med att vinna mer än en match i rad, då vann man tre i rad. Inför kvällens match finns därför stora förhoppningar på seger efter förlust senast. Samt att man har plockat in Max Wahlgren för att få igång målskyttet. Jonathan Edling är tillbaka mellan stolparna efter en tids sjukdom. Hans betydelse både defensivt och offensivt ska inte underskattas. Med sina fem assister ligger han sjua i den interna poängligan.

Kom själva och se hur del två av säsongen startar. Klockan 19:00 på Idrottens Hus. Se även till att spara din biljett som även gäller nästa vecka mot Växjö.