Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Hemma
Helsingborg
FCH
Borta
Växjö
VÄX

Inför Växjö

4 december 2019 11:27

Andra matchen för säsongen mot Växjö. Förra matchen slutade med förlust med ett måls marginal. Ett tecken som går igen mellan lagen. Växjö är en placering och en poäng före FCH i tabellen.


Matchen borta mot Växjö slutade med en 3-2 förlust efter en tight match i Fortnox Arena. En match som symboliserar lagens kapacitet väldigt bra. Båda lagen är väldigt jämna i sin poängproduktion. Just nu är det liten fördel Växjö med en poäng mer och två plusmål på FCH. Men däremot medans FCH nästan vunnit och förlorat varannan match har Växjö haft tydligare toppar och dalar i sina resultat. Laget inledde med fyra segrar på de fem första matcherna för att sedan förlora fem raka matcher. Sedan vann man två och förlorade två. De senaste tre matcherna har det varit mer likt FCH med vinst och förlust varannan match. Växjö har visat upp en gryende form och tagit nio poäng på de senaste fem matcherna medans FCH bara tagit fem poäng.

Växjö tappade mycket inför säsongen, bland annat tränare Niklas Nordén, deras bästa poängplockare Manuel Mauer och Oliver Johansson till FCH. Tappet har av Mauer har blivit kännbart för smålänningarna. Mauer slutade förra säsongen på en nionde plats i totala poängligan. I år ligger bästa Växjöspelare först på plats 32. FCH däremot har sin poängproduktion mer centrerad kring två spelare, Jonathan Nilsson och Linus Nordgren. Båda ligger topp tio i poängligan. Men det som imponerar mest är hur Jonathan Nilsson klivit fram senaste matcherna. På de senaste fem spelade matcherna har han gjort hela 13 poäng, 11+2. Då har FCH gjort totalt 24 mål, dvs Jonathan Nilsson har varit inblandade i mer än 50% av målen FCH gjort. En form som behöver hålla i sig för seger ikväll. FCH kommer med gott självförtroende i ryggen efter övertygande 9-5 borta mot Pixbo senast.

Vi ses ikväll på Idrottens Hus 19:00 för att heja fram herrarna till tre nya poäng.

Biljetter köpes här!