Kalmarsund
KAL

Andra raka förlusten

27 november 2019 21:20

En dålig första period kostade FCH hela matchen mot Kalmarsund. Gästerna drog ifrån till 3-0 direkt.

Efter plattmatchen hemma mot Sirius senast var det dags för revansch när det ikväll var ny hemmamatch. Denna gång mot Kalmarsund. Den revanschen uteblev. Kalmarsund kunde ohotade gå upp till 3-0 redan efter tolv minuter. Hemmalaget hade det väldigt svårt att skapa chanser framåt. Totalt skött man bara tre skott på mål. Då hade man även ett power play. Att det inte blev några skott på mål i det numerära överläget var inte ens det värsta under de två minuterna. När nyförvärvet Max Wahlgren skulle vinna tillbaka en boll blev han skadad och kunde sedan inte återvända i matchen.

Till andra perioden började FCH lite aggressivare och med mer vilja. Det resulterade att man fick med sig ett nytt PP. Nu tog det bara två sekunder för Jonathan Nilsson att utnyttja överläget och hoppet i Idrottens Hus tändes. Men bara 20 sekunder senare släcktes det igen efter ett Kalmarsund mål. Jonathan Nilsson försökte få igång FCH med sitt andra mål till 2-4. Men det var inte FCH:s kväll. Ett Kalmarsund mål senare var det 5-2 inför sista perioden.

I tredje var det återigen FCH som inledde målskyttet. Oliver Windfeldt gjorde säsongens första mål fram till 3-5. Det skulle bli FCH:s sista mål i matchen. Kalmarsund var dock inte klara med sitt målskytte denna afton utan prickade in ytterligare två för att fastställa slutresultatet till 3-7.

Matcherna duggar tätt nu och redan på söndag beger sig herrarna upp till Göteborg för match mot Pixbo. Om exakt en vecka är man tillbaka i Idrottens Hus för att möta Växjö. Då hoppas vi på att få se er på plats igen. Tillsammans vänder vi uppåt i tabellen igen.