Sirius
SIR

Platt fall hemma mot Sirius

24 november 2019 17:47

Seriens bästa försvar och minst insläppta mål inför matchen. Då straffade tabelljumbon FCH rejält.

Den solida defensiven som varit FCH signum i inledningen på säsongen var som bortblåst i eftermiddagens match mot Sirius. Även om det länge var mållöst i den tempofattiga tillställningen kunde Sirius kvittera ut två mål i periodens slutskede. De fortsatte sedan på samma sätt direkt i den andra perioden. 02:40 kom 3-0 och 02:50 kom 4-0. FCH kunde reducera ganska omgående genom Jonathan Nilsson. Men detta var Sirius match, 5-1 kom som ett brev på posten efter halva perioden. Med fyra mål upp inför sista perioden satt FCH allt på ett kort och gick upp och pressade högt. Resultatet kom omgående. Efter bara 10 sekunder tilldömdes FCH straff. Jonathan Nilsson gjorde inga misstag och en gnista hopp tändes bland det 478 på läktaren. En gnista som långsamt slocknade ut efter att misslyckats göra mål på två raka power play. Istället gjorde Sirius 6-2 som blev 7-2 innan Jonathan Nilsson färdigställde sitt hattrick. Det blev även ett sista mål i tom kasse för att cementera Sirius segern.

Chans till revansch redan hemma på onsdag. Då möter FCH Kalmarsund på Idrottens Hus 19:00.