Mullsjö
MUL

Tung förlust mot Mullsjö

17 november 2019 17:24

Det blev en tung förlust i hemmamatch mot Mullsjö. En två målsledning med tio minuter kvar förvandlades kvickt till en 7-4 förlust.

Det var ett formstarkt Mullsjö som kom till Helsingborg Arena denna söndagseftermiddag. Ett poäng skilde lagen i tabellen och precis lika tight som man kunde förvänta sig blev det. Skotten i första perioden slutade 5-4 till gästerna. Men det var FCH som lyckades göra mål på ett av sina. Men det tog tid. Först 19:39 spräcktes målnollan av Andreas Lindholm. När andra perioden sedan tog vid gick det fortare. Mullsjö vände matchen på bara fyra minuter till 1-2. När FCH sedan tilldömdes straff efter åtta minuter kvitterade Jonathan Nilsson matchen. FCH:s först straffmål för säsongen efter tre missar. Samme Nilsson tog sedan tillbaka ledningen och Linus Nordgren dubblerade den i power play. FCH var verkligen i förarsätet inför sista perioden. Då började Mullsjö pressa högre och det blev lite oroligt i FCH lägret. 09:40 kände tränare Niklas Pålsson att det behövdes en time out för att lugna laget och få igång spelet igen. Det gav tyvärr motsatt effekt. 30 sekunder senare kom reduceringen. Fyra minuter senare kvitteringen. Med 1,5 minuter kvar kom även ledningsmålet för Mullsjö. En ledning som sedan utökades med två mål i tom kasse.

Ny chans för tre poäng finns redan på torsdag när laget flyger till Umeå för tuff match mot Dalen. Sedan är det hemmamatch igen om en vecka mot Sirius. Då hoppas vi att vi ses i Helsingborg Arena.