STO

Förlust inför storpublik

27 oktober 2019 19:28

3209 personer hade tagit sig till Helsingborg Arena denna söndagseftermiddag. Tyvärr fick de inte se en blåsvart vinst. Regerande svenska mästarna Storvreta var för svåra.

Det vankades innebandyfest på Helsingborg Arena med både match för damerna och herrarna. Tyvärr blev det ingen munter söndag för de bägge hemmalagen. Damerna förlorade med 10-6 och herrarna fick se sig besegrade med 7-3. Bägge matcherna var dock jämnare än vad resultatet visade.

Matchen mot Storvreta var väldigt jämn i den första perioden. Storvreta ägde mycket boll och FCH försvarade sig förtjänstfullt utan att släppa till för många lägen. Man stod för ett magnifikt box play när Fredi Petersson blivit utvisad bland annat. Det tog tills 13:28 innan Storvreta tog ledningen och man gjorde det via Rasmus Sundstedt med en läcker backhandlyftning. Två minuter senare kunde man utöka genom Henrik Stenberg efter en kontring. FCH skulle reducera och man gjorde det via sin notoriska målskytt Jonathan Nilsson assisterad av målvakts Edling.

I andra perioden hettade känslorna till rejält och Kristofferfält och Henrik Stenberg fick två minuter var efter en lättare brottningsmatch. I spel 4 mot 4 kunde Robin Nilsberth utöka gästernas ledning via ett slagskott i första krysset. FCH kämpade på och reducerade på nytt. Denna gång via en snabb omställning signerad Linus Nordgren som sen serverade Adam Berglund som gjorde målet. Strax därefter höll sig Henrik Stenberg återigen sig frame och kunde påpassligt slå in 4-2 till Uppsalalaget. Inte nog med det gjorde dem även 5-2 med bara 30 sek kvar av perioden.

En lång uppförsbacke väntade inför tredjeperioden. Men med alla 3209 personer i ryggen gjorde FCH ett tappert försök att vända på matchen. Men Storvreta var ett nummer för stora denna eftermiddag och gjorde 6-2 via Mattias Samuelsson. FCH:s nya assistkung Edling serverade sedan Azelius för ännu en reducering. Ny kraftsamling för hemmalaget och ute med målvakt för en extra utespelare. Tyvärr fick det motsatt effekt och Stenberg kunde punktera matchen med två minuter kvar till slutresultatet 7-3.

Stort tack till alla 3209 personer på läktaren och till våra partners som gjorde dagen möjlig. Även om resultatet inte blev vad vi ville var det en innebandyfest att minnas.