Söndag
31 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Söndag
28 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Tisdag
30 Mar 1 match
Hemma
Helsingborg
FCH
Borta
Visby
VIS

Inför Visby med Isac Lindblad

16 oktober 2019 09:00
Herr

Seger senast mot nykomlingen Warberg. Idag står nästa nykomling på tur, nämligen Visby IBK från Gotland.


Visby har efter flera år av hårt satsande tagit sig från Allsvenska och in finrummet SSL. Det är första gången som laget är och spelar på högsta nivån. Det blir också första bekantskapen för FCH med Visby. Ett lag man inte stött på tidigare i seriesammanhang. Det finns dock en spelare i truppen som har lite bättre koll än övriga. Det är backen Isac Lindblad som är född på ön.

– Jag kommer från Visby och har Visby IBK som moderklubb. Jag började spela innebandy där när jag va runt 9 år och har spelat i Visby flest säsonger av min karriär. Jag har inga långa meriter med Visbys herrlag, men jag skrapade ihop tre matcher på bänken när jag va 14 år. Men sen känner jag till alla i laget och har tränat med dom några gånger, säger Isac Lindblad.

Det blev inga fler framträdande på Visbys bänk för efter högstadiet gick flyttlasset till Umeå och Riksinnebandy gymnasiet. Under sina tre år på RIG hade han Fredrik Holmgren som tränare. Fredrik hittar men sedan i somras i Visbys bås.

– Fredrik Holmgren är en tränare med en bra och tydlig filosofi om vad som krävs för att lyckas och jag vet att han har tagit med mycket från RIG till Visby. Det var ju trots allt ett vinnande koncept, så jag skulle säga att jag har bra koll på hur Visby vill spela och hur dom tänker utan att egentligen ha tittar särskilt mycket på dom, kommenterar Isac sin förre detta tränare.

Visby spelar ett aggressivt spel där man vill vinna boll högt och gå på mycket avslut. Något som Isac tror FCH kan utnyttja för att ta tredje segern för säsongen.

– Jag tror vi kommer äga mycket boll men Visby kommer få perioder där dom kan hitta ett tryck men då ska vi utnyttja det och hitta många kontringar som vi vet att dom haft problem med i inledningen av säsongen.

Det har som sagt blivit två segrar och två uddamålsförluster samt en genomklappning hemma mot Pixbo så här långt.

– Jag tycker att vi har ökat successivt bortsett från Pixbo matchen men det finns fortfarande mycket mer att hämta hoppas jag. Tror det kan bli en bra och spännande säsong, kommenterar Isac säsongs inledningen

Matchen mot Visby börjar 19:00 i Helsingborg Arena. Biljetter köper du här!