Visby
VIS

Andra raka segern

16 oktober 2019 21:23

Det blev en andra raka nykomlings triumf för herrarna efter 7-4 seger mot Visby.

FCH fick kanon start på matchen med två snabba mål Linus Nordgren. De två poängen gör att han nu är upp på 14 poäng på sex matcher och smyger med i poängligatoppen. Även om Visby fick in en snabb reducering var första perioden blåsvart. Jonathan Edling rädda först en straff. Sedan skött Joel von Reis in 3-1 från mittplan och innan klockan tickat upp till 20 minuter hade Fredrik Azelius utökat till 4-1. En period i klar FCH favör med bud på fler mål.

Andra perioden hade dock ett lite annat utseende där FCH:s spel hackade lite mera medans Visby jobbade sig in mer och mer. Det var därför inte mer än logiskt att Visby även gjorde matchens enda må l13 minuter genom deras för kvällen bästa spelare, Wilmer Viinamäki. FCH fick chansen att utöka i power play i slutet av perioden men fick inte riktigt stäm i spelet.

Tredje perioden fortsatte på samma sätt. Bra FCH försvarsspel där man inte tillät Visby till några heta chanser. Det kändes som hemmalaget hade koll på läget fram tills att Visby kröp ännu ett mål närmare efter halva perioden. I sin jakt på kvittering drabbades Visby av en utvisning och FCH tog time out för att få rätt på det som felade i andra periodens PP. Och visst fick man utdelning. Gustav Svensson får nätkänning efter pass från Andreas Lindholm och 5-3 på tavlan. Med dryga två minuter kvar av matchen trycker Arvid Friberg in 6-3. Visby tröstmålar innan Oliver Johansson dödar matchen med sitt mål i tom kasse.

FCH har nu tre segrar på sina fyra senaste matcher och två raka. Den sviten ska förlängas på söndag när man beger sig till Östergötland och Linköping.