Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Hemma
Linköping
LIBK
Borta
Helsingborg
FCH

Inför Linköping

20 oktober 2019 11:55
Herr

Efter att mött alla lagen i den södra derbygruppen får herrarna nu vända blicken mer norrut för möte med den andra halvan. Först ut är Linköping borta.


Med sex matcher spelade har FCH vunnit hälften och fått med sig nio poäng. De poängen gör att man ligger på en sjundeplats i tabellen. FCH visar god form och har vunnit tre av de fyra senaste matcherna, varav förlusten var en udda målsförlust borta mot Växjö. Medans FCH visar gryende form har säsongsinledningen varit tuffare för Linköping. Östgötarna som inför säsongen var tippade som ett topplag har inte infriat förväntningarna. På sex matcher har man bara spalt in fyra poäng och parkerar precis ovanför de två nedflyttningsplatserna. Poängen har kommit efter en straff förlust mot Jönköping i premiären och en 5-3 seger mot Mullsjö. Linköping är ett av de lagen i serien som släppt in flest mål, i snitt sju mål per match. FCH har ett snitt på fem insläppta per match. Medans båda lagen gjort nästan lika många, FCH 31 och Linköping 29.

Poängbäst i FCH är Linus Nordgren som inlett säsongen starkt med 14 poäng, lika fördelade på mål och assist. Det gör att han är matchens enda spelare på topp 10 listan över poäng. Linköpings bästa poängmakare hittas först på plats 26 med 9 poäng och är landslagscentern Simon Palmén. Palmén är en av spelarna som FCH måste se upp med under dagens match. En annan är Mateja Jendrisak som förra säsongen blev utsedd till årets center i SSL. Han har inte öppnat årets säsong lika starkt men där finns det mer att hämta poängmässigt för Linköping.

FCH har ett historiskt övertag. På 26 möten lagen emellan i högsta serien har FCH vunnit 14 och Linköping 12. På förra säsongens tre möten vann FCH två. Som lite kul kuriosa var det Linköping FCH vann mot i kvalet 2001 för att ta sig till SSL (hette då Elitserien).

FCH får tillbaka Jonathan Skoglösa och Kristoffer Fält som saknades senast mot Visby. Nicklas Lidholm här fortfarande borta pga skada men hoppas vara spelklar till tisdagens hemmamatch mot Falun. Även Arvid Friberg missar matchen pga sjukdom.

Se matchen 16:00 på ww.sslplay.se. Teckna månadsabonemang och välj att stötta FCH.