Linköping
LIBK

Linus Nordgren leder laget till tredje raka

20 oktober 2019 18:36

Efter två förluster på de två första matcherna har FCH kommit igång på riktigt. Ikväll kom tredje raka segern och den fjärde på fem matcher.

Det blev seger i bortamatchen mot Linköping. Stor segerorganisatör blev Linus Nordgren som fortsätter att producera poäng. Totalt blev det tre poäng från Nordgrens klubba i matchen. Det första kom i första perioden och ledde fram till 1-0. Nordgren Nordgren fick bollen bakom Linköping målet och vänder in framför mål på bakhand. När han väl kommer runt serverar han Jonathan Nilsson som enkelt stöter in 1-0. Första perioden spelar FCH ett disciplinerat försvarsspel och låter inte Linköping till många lägen. Man har bra kontroll på händelserna och skapar även lägen för att göra fler mål. Trots det rinner Linköping och Emil Lödgberg igenom i slutet av perioden och gör 1-1.

Andra perioden går inte till historien som den mest välspelade. Båda lagen har svårt att skapa några riktigt heta lägen. Trots det är det Linköping som tar ledningen för första och enda gången i matchen. Simon Palmén kunde förvalta en kontring efter ett dåligt FCH uppspel, 2-1 Linköping fem minuter in i mellan akten. Sen var det Linköpings tur att göra ett dåligt uppspel. Max Wahlgren i Linköping spelar bollen rakt in till Jonathan Nilsson i slottet. Istället för att skjuta framspelar han Linus Nordgren som står helt ren på bortre stolpen och kan bara rulla in kvitteringen. FCH skulle även ta tillbaka ledingen i andra perioden. Jonathan Edling drar ett av sina patenterade utkast som skär igenom hela Linköping till en fri Azelius som lägger in 3-2 efter halva perioden. Efter det fortsätter FCH spela fint försvarsspel och bjuder inte Linköping på mycket.

I den tredje perioden drar Linköping upp bolltempot och skaffar sig ett visst tryck mot FCH kassen. Trycket konverteras sedan till en kvittering efter fyra minuter. Max Wahlgren får bollen fritt i slottet och skjuter in kvitteringen. Efter det fortsätter Linköping trycka på för ett lednings mål. Bäst läge får Oskar Seth som skjuter i burgaveln på ett helt öppet mål. Efter åtta minuter tar Niklas Pålsson time out för att bryta Linköpings momentum. Den time outen får verkligen effekt. Bara tio sekunder senare är 4-3 i mål. FCH får frislag precis framför Linköping målet. Adam Berglund passar sidled till Linus Nordgren som gör sitt andra mål och tredje poäng. Detta målet skulle också bli avgörande. Linköping tappar trycket och FCH kan förtjänstfullt försvara sin ledningen. Fredi Petersson får sedan chansen att verkligen döda matchen två gånger om i tom kasse. Men det slutar bara med en knäckt klubba för honom. Trots det blir det tredje raka segern för FCH. Avgörande denna matchen blev försvarsspelet och Linus Nordgren.

Med tre raka segrar är det ett FCH med självförtroende som på tisdag tar sig an Falun på hemmaplan. Tillsammans hjälps vi åt att ta fjärde raka 19:00.