Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Tisdag
30 Mar 1 match
Lördag
18 Sep 1 match
Lördag
25 Sep 1 match
Lördag
02 Okt 1 match
Lördag
09 Okt 1 match
Söndag
24 Okt 1 match
Söndag
31 Okt 1 match
Söndag
07 Nov 1 match
Fredag
12 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 1 match
Tisdag
23 Nov 1 match
Söndag
19 Dec 1 match
Måndag
27 Dec 1 match
Torsdag
30 Dec 1 match
Onsdag
05 Jan 1 match
Söndag
09 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 1 match
Tisdag
25 Jan 1 match
Söndag
30 Jan 1 match
Hemma
Linköping
LIBK
Borta
Helsingborg
FCH

Linus Nordgren leder laget till tredje raka

20 oktober 2019 18:36
Herr

Efter två förluster på de två första matcherna har FCH kommit igång på riktigt. Ikväll kom tredje raka segern och den fjärde på fem matcher.


Det blev seger i bortamatchen mot Linköping. Stor segerorganisatör blev Linus Nordgren som fortsätter att producera poäng. Totalt blev det tre poäng från Nordgrens klubba i matchen. Det första kom i första perioden och ledde fram till 1-0. Nordgren Nordgren fick bollen bakom Linköping målet och vänder in framför mål på bakhand. När han väl kommer runt serverar han Jonathan Nilsson som enkelt stöter in 1-0. Första perioden spelar FCH ett disciplinerat försvarsspel och låter inte Linköping till många lägen. Man har bra kontroll på händelserna och skapar även lägen för att göra fler mål. Trots det rinner Linköping och Emil Lödgberg igenom i slutet av perioden och gör 1-1.

Andra perioden går inte till historien som den mest välspelade. Båda lagen har svårt att skapa några riktigt heta lägen. Trots det är det Linköping som tar ledningen för första och enda gången i matchen. Simon Palmén kunde förvalta en kontring efter ett dåligt FCH uppspel, 2-1 Linköping fem minuter in i mellan akten. Sen var det Linköpings tur att göra ett dåligt uppspel. Max Wahlgren i Linköping spelar bollen rakt in till Jonathan Nilsson i slottet. Istället för att skjuta framspelar han Linus Nordgren som står helt ren på bortre stolpen och kan bara rulla in kvitteringen. FCH skulle även ta tillbaka ledingen i andra perioden. Jonathan Edling drar ett av sina patenterade utkast som skär igenom hela Linköping till en fri Azelius som lägger in 3-2 efter halva perioden. Efter det fortsätter FCH spela fint försvarsspel och bjuder inte Linköping på mycket.

I den tredje perioden drar Linköping upp bolltempot och skaffar sig ett visst tryck mot FCH kassen. Trycket konverteras sedan till en kvittering efter fyra minuter. Max Wahlgren får bollen fritt i slottet och skjuter in kvitteringen. Efter det fortsätter Linköping trycka på för ett lednings mål. Bäst läge får Oskar Seth som skjuter i burgaveln på ett helt öppet mål. Efter åtta minuter tar Niklas Pålsson time out för att bryta Linköpings momentum. Den time outen får verkligen effekt. Bara tio sekunder senare är 4-3 i mål. FCH får frislag precis framför Linköping målet. Adam Berglund passar sidled till Linus Nordgren som gör sitt andra mål och tredje poäng. Detta målet skulle också bli avgörande. Linköping tappar trycket och FCH kan förtjänstfullt försvara sin ledningen. Fredi Petersson får sedan chansen att verkligen döda matchen två gånger om i tom kasse. Men det slutar bara med en knäckt klubba för honom. Trots det blir det tredje raka segern för FCH. Avgörande denna matchen blev försvarsspelet och Linus Nordgren.

Med tre raka segrar är det ett FCH med självförtroende som på tisdag tar sig an Falun på hemmaplan. Tillsammans hjälps vi åt att ta fjärde raka 19:00.