HIBF

Första segern i hamn

1 oktober 2019 21:34
Herr

I tredje matchen kom också de tre första poängen. FCH tog initiativet direkt och släppte det sen aldrig.

Efter smällen mot Pixbo i fredags var det ett taggat lag som ställde upp för tekning i säsongens första skånederby. Att det var taggat kunde man inte ta miste på. Det tog Jonathan Nilsson bara 35 sekunder för att ge hemmalaget ledningen. Även om Höllviken kvitterade två minuter senare var detta FCH:s period. Återigen tog det bara 35 sekunder innan Fredrik Azelius styrde in 2-1 och återtog ledningen till sitt lag. En ledning man sedan aldrig tappade. När Kristoffer Fält sen lyckades få in 3-1 efter 4:40 tog tålamodet slut i Höllviken båset och de tog time out. Efter time outen jämnade spelt ut sig något men FCH fick den bästa chansen att göra mål när man tilldömdes straff. Joel von Reis stegade fram men hans skott smet precis utanför.

Andra perioden blev ett ställningskrig där båda lagen spelade uppoffrande och inte släppte till några större chanser. Det syntes också i matchprotokollet där noll mål och noll utvisningar noterades. FCH hade därmed skaffat sig ett fint utgångsläge inför sista perioden.

Höllviken började trycka på mer och fick utdelning efter dryga sju minuter genom Lukas Eldholm. Man fick även chansen till kvittering när Andreas Lindholm åkte ut för lyftning av klubba. Men FCH fortsatte spela uppoffrande och täckte skott som deras liv hängde på det. Istället kunde Jonathan Nilsson utöka ledningen med sitt andra mål efter man blivit fulltaliga. Höllviken reducerade än en gång. Men närmare än så kom inte gästerna. Istället kunde Linus Nordgren punktera matchen i tom kasse inför 1043 extatiska åskådare.

Med första segern i hamn blickar vi nu framåt mot lördag och bortamatchen mot Växjö. Då hoppas vi på tre nya poäng.