Kalmarsund
KAL

Uddamålsförlust i premiären

25 september 2019 21:35

Det gick inte hela vägen i bortamatchen mot Kalmarsund. Matchen var jämn hela vägen in i slutet men i slutändan var det hemmalaget som drog det längsta strået.

FCH var laget som skapade matchens första heta chans när Jonathan Nilsson bröt sig fri och fick iväg ett skott i stolpen. I kontringen som följde stoppade Arvid Friberg Kalmarsund spelaren lite väl bryskt i domarens ögon och fick en tvåa. Det tog bara Kalmarsund bara 20 sekunder att förvalta det numerära överläget och ta ledningen genom Marcus Johansson. Efter det dröjde det inte länge innan det var FCH:s tur att se om försäsongens power play tränande gett resultat när Simon Nilsson blev utvisad för hårt spel. Likt matchens första power play tog det bara dryga 20 sekunder innan det blev mål igen. Jonathan Nilsson lassad från point position och det var kvitterat 07:20 in i matchen. Kalmarsund tog åter igen tag i taktpinnen 1,5 min senare när man gjorde 2-1 efter FCH bolltapp bakom eget mål. Men 13:47 fick FCH chansen att spela med en spelar mer igen och denna gången kom målet än fortare. 11 sekunder tog det innan Nicklas Lidholm styrt in kvitteringen på skott från Andreas Lindholm. FCH fick en tredje chans i numerärt överläge i första perioden med 2 min kvar men då lyckade Kalmarsund stänga ner FCH och ställningen var 2-2 efter första perioden.

”Vi börjar bra första 10 minuterna men efter det börjar vi slarva lite och tappar boll när de hugger på oss. I andra borde vi gå lite mer på dem när de hugger” Summerade Jonathan Nilsson första perioden till sslplay.se

Andra perioden inleddes med att Fredrik Azelius gav FCH ledningen för första gången i matchen. ”Det var ett långt byte och jag hamnade 1 mot 1 och orkade inte göra något så jag la bollen mot mål och den gick in på första stolpen, så det var skönt” kommenterade Azelius sitt ledningsmål till sslplay i andra pausen. Efter det spelade FCH mycket försvar och gick på kontring. Även om Kalmarsund hade mycket mål hade man svårt att skapa heta chanser. FCH tog time out efter halva perioden för att få till mer offensiv. Det fortsatte dock med att Kalmarsund anföll och FCH försvarade. Med fem minuter kvar fick hemmalaget även utdelning när de till slut kom igenom FCH:s försvarsmur. 3-3 stod sig perioden ut.

Tredje perioden var inte gammal när Kalmarsund återtog ledningen. Dålig kommunikation i FCH försvaret ledde till att småläningarna kunde snappa upp bollen och frispela Albin Hedstål till sitt första SSL-mål. Kalmarsund ökade på till 5-3 när Kim Nilsson stal bollen och frispelade Marcus Johansson i slottet. Joahnsson gjorde inga misstag och skött sitt andra mål för matchen. Linus Nordgren skakade liv i matchen igen genom ett fantastisk solomål som han avsluta med ett backhandskott i bortrekryss. 14:30 åkte Azelius ut för många spelare på plan. Kalmarsund konverterade sitt övertag till 6-4 genom Kevin Haglund. FCH kämpade på och fick tillslut utdelning med två minuter kvar genom Andreas Lindholm. Trots plockad målvakt fick man inte till någon het chans utan hemmalaget kunde hålla undan och ta matchens alla tre poäng.

Redan på fredag är det chans till revansch för våra blåsvarta herrar hemma mot Pixbo som inledde säsongen med en rejäl överkörning mot Visby med 11-3. Säkra din plats till innebandyfesten här.