PIX

Första poängen får vänta på sig

27 september 2019 21:35

Det blev inte den fest laget hade hoppats på när man gjorde säsongsdebut hemma i Helsingborg Arena. Pixbo var denna kväll en storlek för stora.

Pixbo tog tag i matchen direkt från början och tog ledningen efter tre minuter. Även om kvitteringen nästan kom omgående från Jonathan Nilsson så var detta göteborgarnas kväll. När Oliver Windfeldt åkte på en tvåa förvaltade Pixbo läget direkt och kunde av bara farten även göra 3-1. Lidholm reducerade till 3-2 och det var sista gången FCH:arna var nära i målprotokollet. Innan första perioden var till ända hade Östholm skjutit in 4-2 till Pixbo.

Pixbo fortsatte att göra mål på sina lägen även i andra perioden och gjorde tre mål på nio minuter innan tränare Pålsson försökte stoppa blödningen med en time out. FCH spelade upp sig utan att komma till allt för många lägen. Bäst chans fick Nordgren på straff med minuten kvar. Men Hedlund i Pixbo målet var med på noterna och Pixbo hade ledningen med fem bollar in för slutakten.

FCH vaskade om i formationerna och satte högre tryck i tredje. Man fick utdelning nästan omgående när Skoglösa bara hade att lägga in bollen i tom kasse efter framspelning från Azelius. Hoppet om att komma ikapp fick sig en rejäl törn när Isac Lindblad fick syna det röda kortet efter en, inte av domaren uppskattad, satsning. Matchstraff och fem minuters box play. I sitt powerplay utökade Pixbo sin ledning men FCH fick sin andra straff för matchen. Jonathan Nilsson fick förtroendet men utfallet blev detsamma som vid första straffen. Istället kunde Östholm göra sitt tredje mål för gästerna. Med sex minuter kvar plockade FCH målvakten och gick för att göra mål. Och mål gjorde man två gånger om genom Gustav Svensson som fick presentera sig för sin nya hemmapublik. Kruxet vara bara att även Pixbo gjorde två mål i tom kasse och slutresultatet blev 5-11.

Första poängen får vänta ett tag till. Men ett gylleneläge att ta dem är redan på tisdag i säsongens första skånederby mot Höllviken. Köp biljetter till matchen här.