LAND

En poäng mot topplaget IBK Landskrona!

24 februari 2019 17:47
DAM

Igår kom topplaget IBK Landskrona på besök till Arena B och det blev en jämn match, precis som förra matchen mot just detta lag.

Båda lagen började matchen i ett bra tempo och det märktes att IBK Landskrona vill vinna denna match och hänga med i toppen. Men FCH försvarar sig mycket bra, täcker många skott och har dessutom flera två mot en chanser men bollen sitter inte i mål. Tyvärr är det bortalaget som tar ledning 11,22 efter lite slarv av FCH. Hemmalaget fortsätter sedan att skapa chanser men åker på en utvisning 17,01 och IBK Landskrona förvaltar detta bra, 2-0 kommer 18,29 genom ett rätt enkelt lågt skott som tyvärr letar sig in i mål efter trafik framför hemmamålet. Sedan är det IBK Landskronas tur att åka ut på en utvisning i slutet av perioden och den följer med in i andra innan FCH lyckas reducera tiden 1,09. 1-2 kommer genom ett självmål efter att Lovisa Smedmark fått bollen framför mål, så när får in den men istället är det en bortaspelare som råkar göra målet istället. Skönt mål att få in tidigt i andra perioden! FCH fortsätter att ånga på och 8,51 kommer kvitteringen! Elsa Sommelius gör 2-2 med pass från Caroline Holmgren. Detta resultat står sig perioden ut, FCH spelar även boxplay två minuter med lyckas reda ut det. I sista perioden är det IBK Landskrona som får in ett tidigt mål, redan 00,31 kmmer 2-3 och en tung start för FCH. I mitten av tredje perioden åker FCH på ytterligare en utvisning men även denna gång reder de ut den och håller tätt. 18,00 tar FCH en timeout, och när det återstår lite mer än 30 sekunder kommer den så viktiga kvitteringen! 19,24, i spel sex mot fem, hittar Elsa Sommelius snyggt fram till Johanna Joannou på borte stolpen och Johanna göra inga misstag! Matchen går till förlängning men den blir mållös. Viktig poäng till FCH och tungt tapp för IBK Landskrona i toppstriden.

Unga Julia Landin fick chansen i målet och gör en jättebra match med många fina räddningar, hela laget offrar sig i försvaret och håller ett bra tempo genom hela matchen och poäng mot IBK Landskrona är alltid skönt!

Detta var sista hemmamatchen för säsongen och nu återstår två bortamatchen för FCH, den första mot IBK Lund på lördag 2/3 kl 12,30!

Priserna som matchen lirare gick till duktiga Elsa Sommelius från FCH och tvåmålsskytten Isabelle Landgren från IBK Landskrona och är sponsrade av Isover i samarbete med Kattvik Design!

ISOVER – En marknadsledare med lång historia Det välkända varumärket Gullfiber skapades år 1967 men redan år 1963 inledde det Billesholmsförankrade företaget ett samarbete med världsledaren Saint-Gobain. Bolaget är idag en del av koncernen Saint-Gobain och ISOVER är det gemensamma internationella varumärket för isolerdivisionen. Saint-Gobain Sweden AB är företaget bakom varumärkena Dalapro, Gyproc, ISOVER och Weber. Företaget ingår i den franska Saint-Gobain-koncernen med mer än 179 000 anställda. I Sverige bidrar ca 850 anställda till en omsättning på drygt 3 miljarder SEK. Saint-Gobain utvecklar och tillverkar produkter och lösningar som är viktiga ingredienser för allas vårt välbefinnande och för vår framtid. De finns överallt i våra boenden och i vårt dagliga liv; i byggnader, transportmedel, infrastruktur och i många industriella tillämpningar. De erbjuder komfort, prestanda och säkerhet samtidigt som de tar sig an utmaningar som hållbart byggande, resurseffektivitet och minskad klimatpåverkan.