SKU

Ännu en hemmavinst för FCH Dam!

17 februari 2019 16:20
DAM

Damerna tog en fin vinst igår mot Skurups IBK och fick revansch efter den tråkig förlusten i höstas.

Skurups IBK startade första perioden bra, de är ett lag med spelare som hittar varandra bra och har väldigt fina skott som de gärna använder. De kom till en del lägen men det var FCH som tog ledningen tiden 11,34 efter att Erica Mexnell avlossar ett skott, som Johanna Joannou kan styra in efter mycket trafik framför mål. Men redan 11,54 kvitterade bortalaget efter ett snyggt skott utifrån. Det var även Skurups IBK som fick sista ordet i denna period då de satte 1-2 genom, som de är så bra på, skott utifrån, tiden 16,43. I andra perioden var det FCH som växlade upp och spelade bra innebandy. 12,42 kommer 2-2 genom att Felicia Sjöholm vinner tillbaka bollen i hörnet och hittar in till Wilma Holmkvist framför mål som snyggt vänder om och lägger in bollen. Här skapar FCH mycket och även om Skurups IBK är bra får de inte till några farliga lägen. När Lovisa Smedmark sedan hittar fram till en rusande Caroline Holmgren med en snygg lobb så kommer Caroline fri med målvakt och gör inga misstag, 3-2 tiden 16,16. Här går det sedan snabbt, Johanna Joannou gör sitt andra mål för dagen genom ett skott utifrån efter assist från Julia Sfaiter när klockan står på 16,56 och FCH utökar sin ledning med 4-2. 17,28 åker Emma Pedersen ut två minuter men FCH klarar av detta boxplay mycket bra, och när Emma sedan kommer in dröjer det inte många sekunder innan hon får bollen av Angelica Forsborn och lägger lätt in bollen snett framför mål, 5-2 tiden 19,57 och en riktigt bra andraperiod av FCH med snygga mål. Period tre är bara några minuter in när FCH gör 6-2 efter att Wilma Holmkvist driver upp med bollen på högerkanten, passar in till mitten där bollen går igenom men till slut hittar den fram till Emma Pedersen som gör sitt andra mål för dagen, tiden 3,57. Bortalaget åker på en utvisning tiden 14,07 men FCH lyckas inte göra mål på denna, men vinner matchen rättvist och snyggt med 6-2. Denna gång var det FCH som avgjorde med några snabba mål, precis som Skurups IBK gjorde sist. Noterbart är att Skurups IBK vann skotten med 24-16 men FCH var effektiva och Sofia Azelius gjorde som vanligt en bra match i målet.

Nästa match spelas även den hemma då IBK Landskrona kommer på besök. Välkomna till Arena B 16,00 lördagen 23/2.

Priserna som matchen lirare gick till grymma Wilma Holmkvist från FCH och Elin Lindahl från Skurups IBK, och är sponsrade av Isover i samarbete med Kattvik Design!

ISOVER – En marknadsledare med lång historia Det välkända varumärket Gullfiber skapades år 1967 men redan år 1963 inledde det Billesholmsförankrade företaget ett samarbete med världsledaren Saint-Gobain. Bolaget är idag en del av koncernen Saint-Gobain och ISOVER är det gemensamma internationella varumärket för isolerdivisionen. Saint-Gobain Sweden AB är företaget bakom varumärkena Dalapro, Gyproc, ISOVER och Weber. Företaget ingår i den franska Saint-Gobain-koncernen med mer än 179 000 anställda. I Sverige bidrar ca 850 anställda till en omsättning på drygt 3 miljarder SEK. Saint-Gobain utvecklar och tillverkar produkter och lösningar som är viktiga ingredienser för allas vårt välbefinnande och för vår framtid. De finns överallt i våra boenden och i vårt dagliga liv; i byggnader, transportmedel, infrastruktur och i många industriella tillämpningar. De erbjuder komfort, prestanda och säkerhet samtidigt som de tar sig an utmaningar som hållbart byggande, resurseffektivitet och minskad klimatpåverkan.