HALJ

Vinst mot Häljarps SK!

10 februari 2019 10:44
DAM

I fredags spelade FCH borta mot Häljarps SK och det blev en komfortabel seger mot tabelljumbon.

Innan matchen drogs igång hade damerna snackat om att försöka få in ett tidigt mål, då de misstänkte att hemmalaget skulle backa hem. Denna plan fungerade alldeles utmärkt då FCH gjorde första målet 5,26 in i första perioden. Efter att ha spelat runt bollen en del bakom mål hittar till sist Caroline Holmgren, placerad bakom mål, fram till Felicia Ekman som lägger bollen i bladet och gör en liten båge och sätter den snyggt upp i nättaket. Efter 6,45 kommer sedan mål nummer två för FCH och det är Elsa Sommelius som bryter sin back i anfall, vänder och tar sig förbi två spelare och lägger in bollen i målvaktens bortre stolpe. 0-3 till FCH kommer också via Elsa Sommelius, tiden 11,57, som blir snyggt framspelad av Felicia Ekman. I denna period skapas ganska mycket och ett par bollar till ska väl egentligen sitta men en skön ledning inför andra perioden. Efter periodpaus startar Häljarps SK starkt och är på hugget och lyckas få in deras första mål efter lite slarv i försvaret, tiden 5,24. Men FCH fortsätter med långa anfall, spelar runt bollen och skapar riktigt fina varianter men har lite oflyt i avsluten. Elsa Sommelius gör sedan sitt tredje mål för matchen och första hattrick i FCH där Lovisa Smedmark, som igår spelade back, snyggt assisterade när klockan stod på 10,27. Kort därefter lägger Felicia Ekman ett hårt skott strax utanför mål som vallas in framför målvaktens andrastolpe och där kommer Caroline Holmgren och kan lägga in bollen i öppet mål, tiden 12,10. Redan 12,21 kommer nästa mål för FCH och det kommer genom Wilma Holmkvist där Angelica Forsborn gör ett snyggt förjobb genom att hon trampar förbi sin spelare och sedan hittar ytan i mitten där Wilma snyggt kommer in och möter bollen och skjuter ett direktskott i målvaktens värsta höjd, 5 cm från golv. Sista perioden slutar mållöst för båda lagen och sluresultatet skrivs till 1-6 till damerna och ytterligare en viktig seger, dessutom på bortaplan där FCH har haft det svårt.

Nästa match spelas hemma mot Skurups IBK lördagen 16/2 kl 16,00. Välkomna dit!