FCH fick revansch mot FBC Engelholm!

31 januari 2019 17:45
DAM

Igår spelade damerna match mot FBC Engelholm och de fick revansch efter den tråkiga uddamålsförlusten i höstas.

Båda lagen började matchen i ett bra tempo men det var FCH som tog ledningen med 1-0 tiden 4,11. Målet gjordes av unga talangen Elsa Sommelius genom en fin pass in från kanten av Erica Mexnell. FCH fortsatte efter detta att spela bra men FBC Engelholm var absolut inte ofarliga, men målvakt Sofia Azelius håller dem borta från målprotokollet. Hemmalaget fick även in viktiga 2-0 när klockan stod på 19,47 genom ett snyggt passningsspel där Wilma Holmkvist hittar Lovisa Smedmark som sätter bollen fint i högra krysset. I period två är det FBC Engelholm som gör första målet, detta genom att en bortaspelare har bollen framför mål med mycket trafik, och tyvärr får trycka in reduceringen, 2-1 tiden 8,52. Men även i denna period är det FCH som får sista ordet genom ett sent mål. Tiden 18,50 är det återigen Elsa Sommelius som petar in 3-1 framför mål genom ett instick från Frida Björk. I period tre händer inte så mycket i protokollet, båda lagen skapar en del men inga mål görs, slutresultat 3-1 till FCH och tre viktiga poäng!

Precis som i matchen mot IK Stanstad så är det hela laget som gör en grym insats från start, där Sofia Azelius i målet gör många fina räddningar och hela laget spelar uppoffrande i försvaret. Nästa match spelas borta mot Häljarps SK, fredagen 8/2 kl 20,00.

Priserna som matchen lirare gick till hårda och stabila backen Julia Sfaiter från FCH och duktiga Ebba Eek från FBC Engelholm, och är sponsrade av Isover i samarbete med Kattvik Design!

ISOVER – En marknadsledare med lång historia Det välkända varumärket Gullfiber skapades år 1967 men redan år 1963 inledde det Billesholmsförankrade företaget ett samarbete med världsledaren Saint-Gobain. Bolaget är idag en del av koncernen Saint-Gobain och ISOVER är det gemensamma internationella varumärket för isolerdivisionen. Saint-Gobain Sweden AB är företaget bakom varumärkena Dalapro, Gyproc, ISOVER och Weber. Företaget ingår i den franska Saint-Gobain-koncernen med mer än 179 000 anställda. I Sverige bidrar ca 850 anställda till en omsättning på drygt 3 miljarder SEK. Saint-Gobain utvecklar och tillverkar produkter och lösningar som är viktiga ingredienser för allas vårt välbefinnande och för vår framtid. De finns överallt i våra boenden och i vårt dagliga liv; i byggnader, transportmedel, infrastruktur och i många industriella tillämpningar. De erbjuder komfort, prestanda och säkerhet samtidigt som de tar sig an utmaningar som hållbart byggande, resurseffektivitet och minskad klimatpåverkan.