STA

Härlig vinst mot IK Stanstad!

20 januari 2019 14:13
DAM

Igår mötte damerna IK Stanstad på hemmaplan och det slutade med en fin vinst med 6-3 , precis samma vinstsiffror som i första möten mellan dessa två lag denna säsong.

Matchen börjar verkligen bra då Elsa Sommelius snor bollen från en back, gör en snygg dragning och lägger över bollen till Felicia Ekman som trots snäv vinkel sätter bollen ribba in. 1-0 redan 0,27! FCH fortsätter sen att spela bra, skapa en hel del lägen och låter inte IK Stanstad skapa något farligt alls. Bortalaget åker dessutom på en utvisning tiden 13,49 men FCH har svårt att få till PP denna säsong. Inga direkta farliga avslut på dessa två minuter! Men tiden 19,50 i period två kommer 2-0 genom en snyggt anfall där nästan hela femman är inblandad. Bollen går på ett snöre genom Johanna Joannou, vidare till Angelica Forsborn, över till Elsa Sommelius som återigen hittar Felicia Ekman med en diagonalpass där Felica bara kan raka in bollen i öppet mål. Härligt flyt för damerna och en bra känsla inför period två! 2,51 i period två får FCH ett till PP men även här har damerna svårt att skapa något! Istället tar FCH chansen 6,56 när Caroline Holmgren har bollen bakom mål, får fram den till Wilma Holmkvist som petar in 3-0. Tyvärr gör IK Stanstad 3-1 när tiden står på 10,57 genom en retur som en spelare snyggs sätter på volley. Här gör FCH sedan en sämre period då de blir lite skakiga efter bortalagets reducering och det ser lite nervöst ut när viktiga poäng står på spel. Men det dröjer inte länge förens FCH tar tag i det och sätter 4-1! Backen Angelica Forsborn gör en offensiv löpning, får bollen av Felicia Ekman och fortsätter rakt fram mot mål och lägger snyggt in den med backhand, tiden 12,14. FCH får sedan spela boxplay men de reder ut det med enkelhet! I period tre utökar FCH ledningen till 5-1 genom att Lovisa Smedmark lägger en fin pass till Emma Pedersen som får öppet mål och inte gör några misstag när klockan står på 6,24. Men IK Stanstad har inte gett upp, de gör 5-2 tiden 10,07 efter lite trubbel framför målet där en spelare tar tag i bollen och trycker in den i mål. 16,00 tar IK Stanstad timeout, men redan 16,15 gör FCH 6-2 och här känns det som matchen är avgjord. Målet görs genom en styrning av Frida Björk, återigen assist från Elsa Sommelius. Bortalaget hinner med att göra 6-3 när klockan står på 19,13 men kommer inte närmre än så.

Segern kändes aldrig hotad även om IK Stanstad har många unga duktiga spelare. En match där alla visar hjärta och verkligen ger allt, precis när det behövs som mest!

Nästa match spelas borta mot Höllvikens IBF, på lördag 26/1 kl 14,00!

Priserna som matchen lirare gick till Felicia Ekman, som gjorde fina 2+1, från FCH och Ida Wensely från IK Stanstad, och är sponsrade av Isover i samarbete med Kattvik Design!

ISOVER – En marknadsledare med lång historia Det välkända varumärket Gullfiber skapades år 1967 men redan år 1963 inledde det Billesholmsförankrade företaget ett samarbete med världsledaren Saint-Gobain. Bolaget är idag en del av koncernen Saint-Gobain och ISOVER är det gemensamma internationella varumärket för isolerdivisionen. Saint-Gobain Sweden AB är företaget bakom varumärkena Dalapro, Gyproc, ISOVER och Weber. Företaget ingår i den franska Saint-Gobain-koncernen med mer än 179 000 anställda. I Sverige bidrar ca 850 anställda till en omsättning på drygt 3 miljarder SEK. Saint-Gobain utvecklar och tillverkar produkter och lösningar som är viktiga ingredienser för allas vårt välbefinnande och för vår framtid. De finns överallt i våra boenden och i vårt dagliga liv; i byggnader, transportmedel, infrastruktur och i många industriella tillämpningar. De erbjuder komfort, prestanda och säkerhet samtidigt som de tar sig an utmaningar som hållbart byggande, resurseffektivitet och minskad klimatpåverkan.