MAL

Skön vinst för FCH Dam efter en spännande match!

3 december 2018 17:20
DAM

Äntligen tre poäng för damerna! Igår kom den efterlängtade vinsten efter en rad tråkiga resultat. Malmö FBC Ungdom besegrades med 3-2.

Men det satt långt inne, det var en målsnål match i början även om FCH skapade lägen. Malmö FBC Ungdom är ett duktigt lag med unga och snabba spelare men det var hemmalaget som tog ledningen. 4,38 kommer 1-0 genom en felpass framför mål av en bortaspelare och Caroline Holmgren kämpar in bollen efter pass från Wilma Holmkvist. Men kvitteringen kommer snabbt, ett skott från vänsterkanten och 1-1, tiden 5,07. Detta står sig fram till 13,18 in i andra perioden då Malmö FBC Ungdom får in 1-2 då en spelare får bollen bortvänd framför mål och vänder snyggt runt och lägger in bollen med backhand. FCH rör om i både andra och tredje perioden för att få till en kvittering men Malmö FBC Ungdom försvarar bra och deras målvakt gör flera bra räddningar, bland annat på ett friläge. I slutet av sista perioden får FCH ett bra frislagsläge och Caroline Holmgren tar hand om detta helt själv, smäller upp bollen i nättaket och det står 2-2, tiden 17,23. Otroligt viktigt mål men FCH är inte nöjda där! Marika Tapper vill inte vara sämre utan smäller dit 3-2 redan 17,43, med pass från Caroline Holmgren. Fantastiskt snyggt mål av Marika och detta blir segermålet, Malmö FBC Ungdom tar ut målvakt men Sofia Azelius i mål gör även hon en mycket bra match! Tre mycket viktiga poäng för damerna!

Denna vecka är det uppehåll för FCH men 15/12 kommer serieledarna Munka-Ljungby IBK på besök till Arena B, välkomna dit kl 16,00!

Priserna som matchen lirare gick till Caroline Holmgren från FCH som låg bakom alla tre målen och målvakt Emma Helsing från Malmö FBC Ungdom som stod för flera fina räddningar, och är sponsrade av Isover i samarbete med Kattvik Design!

ISOVER – En marknadsledare med lång historia Det välkända varumärket Gullfiber skapades år 1967 men redan år 1963 inledde det Billesholmsförankrade företaget ett samarbete med världsledaren Saint-Gobain. Bolaget är idag en del av koncernen Saint-Gobain och ISOVER är det gemensamma internationella varumärket för isolerdivisionen. Saint-Gobain Sweden AB är företaget bakom varumärkena Dalapro, Gyproc, ISOVER och Weber. Företaget ingår i den franska Saint-Gobain-koncernen med mer än 179 000 anställda. I Sverige bidrar ca 850 anställda till en omsättning på drygt 3 miljarder SEK. Saint-Gobain utvecklar och tillverkar produkter och lösningar som är viktiga ingredienser för allas vårt välbefinnande och för vår framtid. De finns överallt i våra boenden och i vårt dagliga liv; i byggnader, transportmedel, infrastruktur och i många industriella tillämpningar. De erbjuder komfort, prestanda och säkerhet samtidigt som de tar sig an utmaningar som hållbart byggande, resurseffektivitet och minskad klimatpåverkan.