LUND

Förlust mot IBK Lund!

26 november 2018 20:35
DAM

Ännu en tung förlust för FCH Dam, denna gång mot IBK Lund som var lite hetare i gårdagens match.

FCH började matchen bra och tog ledningen 2,41 genom Emma Pedersen som fick till ett fint skott från vänsterkanten, assist Frida Björk. Tyvärr gör gästerna 1-1 efter lite slarv tiden 4,76. De hinner även med att göra 1-2 när klockan står på 16,43 genom att en spelare helt fritt får båga in bakom mål och sätter bollen snyggt. Annars skapar FCH mycket de första 20 minuterna, mycket skott på mål och de är där och hugger på returerna men tyvärr sitter inte målen. IBK Lund tar tillvara på sina chanser de får och gör det bra. I andra perioden får FCH ett frislag vid ett bra avstånd från mål och ställer upp för en variant. Caroline Holmgren passar ut till Wilma Holmqvist som sätter 2-2 från en snäv vinkel, tiden 5,54. Sedan skapar damerna mycket framför mål och 9,54 krigar Frida Björk in en retur, ställning 3-2 med assist från Caroline Holmgren. Dock får IBK Lund sista ordet i denna period då de sätter 3-3 tiden 2,34 efter att en spelare får fritt fram mot mål. I tredje perioden åker gästerna på en utvisning men tyvärr tar inte FCH tillvara på detta powerplay. IBK Lund tar dock tillvara på de chanser de får och gör 3-4 när klockan står på 10,34 genom ett skott utifrån och 15,43 dödar de matchen genom att göra ytterligare ett mål, snyggt på backhand. FCH tar sedan ut målvakt och försöker få in bollen men lyckas inte.

Slutresultat 3-5 till gästerna! Men på söndag är det dags för match igen. Malmö FBC Ungdom kommer på besök så kom gärna och heja på damerna då!

Priserna som matchen lirare gick till från Elsa Sommelius från FCH och från Camilla Olshov IBK Lund, och är sponsrade av Isover i samarbete med Kattvik Design!

ISOVER – En marknadsledare med lång historia Det välkända varumärket Gullfiber skapades år 1967 men redan år 1963 inledde det Billesholmsförankrade företaget ett samarbete med världsledaren Saint-Gobain. Bolaget är idag en del av koncernen Saint-Gobain och ISOVER är det gemensamma internationella varumärket för isolerdivisionen. Saint-Gobain Sweden AB är företaget bakom varumärkena Dalapro, Gyproc, ISOVER och Weber. Företaget ingår i den franska Saint-Gobain-koncernen med mer än 179 000 anställda. I Sverige bidrar ca 850 anställda till en omsättning på drygt 3 miljarder SEK. Saint-Gobain utvecklar och tillverkar produkter och lösningar som är viktiga ingredienser för allas vårt välbefinnande och för vår framtid. De finns överallt i våra boenden och i vårt dagliga liv; i byggnader, transportmedel, infrastruktur och i många industriella tillämpningar. De erbjuder komfort, prestanda och säkerhet samtidigt som de tar sig an utmaningar som hållbart byggande, resurseffektivitet och minskad klimatpåverkan.