Onsdag
16 Jan 1 match
Onsdag
23 Jan 1 match
Söndag
27 Jan 1 match
Onsdag
30 Jan 1 match
Söndag
10 Feb 1 match
Onsdag
13 Feb 1 match
Lördag
16 Feb 1 match
Onsdag
20 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Onsdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Tisdag
05 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Hemma
Helsingborg
FCH
Borta
Häljarp
HALJ

Hemmamatch mot Häljarps SK!

27 oktober 2018 07:07
DAM

I torsdags spelade FCH Dam bortamatch mot FBC Engelholm som tyvärr förlorades med 3-2. Det var en målfattig match där FCH låg under med 3-0 inför tredje perioden då hemmalaget gjorde 1-0 i första perioden samt 2-0 och 3-0 i andra perioden.


13,46 tog FCH en time out och gjorde om i femmorna och det gav utdelning direkt. Bollen spelas fort mellan spelarna och Felicia Ekman får den till slut ute på vänsterkanten där hon snygg sätter bollen i bortre krysset. 3-1 tiden 14,05 med pass från Erica Mexnell. Sen går det snabbt, redan 14,33 gör FCH 3-2 genom Frida Björk med pass från Julia Sfaiter och nu skapar bortalaget ett bra tryck mot mål och tar även ut målvakten, men inte ens vid spela 6 mot 5 lyckas FCH få in kvitteringen. Det skapades bra chanser under hela matchen men oskärpa i avsluten samt en duktig Engelholmsmålvakt satte stopp för poäng.

Även denna vecka spelas två matcher då det är ett tufft spelschema för alla lag, och imorgon kommer Häljarps SK på besök till Helsingborg. Häljarps SK är nykomlingar för i år och har spelat 4 matcher och förlorat alla, 1-3 mot IBK Landskrona, 8-2 mot Malmö FBC, 8-2 mot Skurups IBK samt 6-5 mot IBK Lund. Så det är garanterat ett hungrigt lag som kommer på besök som vill ta sina första poäng.

Vi har pratat med 16-åriga Wilma Holmqvist som har presenterat sig i damlaget:

Du har både debuterat och därefter fått gott om speltid i damlaget i år. Och du har gjort det riktigt bra, 7 poäng från din klubba på fem matcher. Hur har det varit att få chansen med damlaget?

Att ha fått chansen att spela i damlaget har varit en stor del i mitt liv, det är något jag har alltid siktat mot och nu när jag har fått mycket speltid har jag chansen att utvecklas ännu mera.

Du har ju som sagt verkligen tagit för dig, både i serien och försäsongen, vad är skillnaden från att spela i ungdomsinnebandy?

Att gå över från ungdomsinnebandy till daminnebandy är ett stort steg för mig som ungdom, man spelar på en helt annan nivå och det är mer intensivt och väldigt roligt.

På dagarna läser du på NIU, Filbornaskolans innebandyprofil. Hur är det?

Det är kul att kombinera innebandyn med skolan, det blir fler träningar och lite vila men jag brinner för innebandy och tycker det är roligt.

Hinner du med något annat än innebandy egentligen?

Nästan inte, mina dagar består bara av innebandy. Är det inte NIU-träning så är det träning med laget på kvällen.

På söndag möter damlaget Häljarps SK, vad tippar du att den matchen slutar?

Häljarp har ett bra lag men vi har ännu bättre lag. Jag tippar 5-2 till oss. Häljarp ska få känna på vårt heta lag.

Vi har även som vanligt växlat några ord med Christian Melin:

Hur ser laget ut? Är alla tillgängliga?

Vi saknar Lovisa och Marika tyvärr, förutom skador och sjukdomar.

Vad säger du om motståndet, du som har varit tränare för just Häljarps SK?

Häljarp är en tuff motståndare, Jag känner ju till en del spelare där sen förr i tiden, men det finns ju inte många kvar sen den tiden. Det är väl nästan ett helt nytt lag precis som vårat lag är. Det kommer bli en tuff match men spelarna är laddade för uppgiften.

Till sist, vem har sett het ut på träningarna som publiken ska hålla ett extra öga på?

Sofia Azelius!

  • Vad: FCH - Häljarps SK
  • Datum: Söndag 28/10
  • Tid: 13,00
  • Plats: Helsingborg Arena B

För att se live-resultat gå in på: http://statistik.innebandy.se/ft.aspx?scr=result&fmid=435871