Höllviken
HIBF

Förlust i åttondelsfinalen men nu är det chans till revansch mot Höllvikens IBF!

20 oktober 2018 12:16
DAM

I torsdags spelade FCH sin åttondelsfinal mot Höllvikens IBF men fick se sig besegrade med 5-1 mot ett duktigt hemmalag. Som tur är har damerna chans till revansch redan imorgon när samma lags möts i serien hemma i Arena B!

6,03 tar hemmalaget ledningen med kvitteringen kommer snabbt från FCH, redan 6,40 gör Lovisa Smedmark 1-1, utan assist. Dock får Höllvikens IBF sista ordet i denna period då de sätter 2-1 tiden 13,30. I period två händer inte mycket men tyvärr får hemmalaget in viktiga 3-1 när klockan står på 17,45. Inför en avgörande tredje period flyttar FCH upp för att få till en reducering och för att hålla sig kvar i turneringen men det utnyttjar Höllvikens IBF och sätter 4-1 samt 5-1 innan matchen är slut. Ett bra hemmalag tar sig rättvist vidare till kvartsfinal!

Christan Melin summerar matchen:

En nyttig genomkörare men Höllviken var det starkare laget för dagen. Vi fick träna på spelsekvenser som är nyttiga för oss. Saknades lite framåt men Lovisa gör ett snyggt mål när hon kvitterade till 1-1. I tredje perioden lyfter vi upp spelet mer på Höllvikens planhalva. De vilar sina bästa spelare i första sen får vi känna på deras bra spel vilket var väldigt nyttigt för oss. Vi tar med oss de positiva bitarna och ser fram emot 3 seriematcher på en vecka med start söndag. Skånemästerskapen i all ära men det är serien som är prio ett!

Vi frågade även Christian om matchen imorgon:

Hur ser laget ut? Är alla tillgängliga?

Vi saknar Marika Tapper. Ida har varit borta en längre tid också.

Vad säger du om motståndet?

Höllviken är ett av seriens bästa lag. En tuff motståndare både fysiskt och mentalt men vårt duktiga damlag tar hela tiden steg framåt. Vi har ett starkt lag som bara kommer bli bättre och bättre ju mer matcher som avverkas, tjejerna själv börjar så smått inse att de är riktigt bra själv!

Till sist, vem har sett het ut på träningarna som publiken ska hålla ett extra öga på?

Håll ett öga på Jullan och Johanna!

• Vad: FCH - Höllvikens IBF
  • Datum: Söndag 21/10
  • Tid: 16,00
  • Plats: Helsingborg Arena B

Inträde: 50 kr vuxen, 20 kr ungdom (13-19 år). Barn upp till 12 år går in gratis samt medlemmar går in gratis mot uppvisande av medlemskort. Vi tar helst Swish men kontanter fungerar med.

Vi har en välfylld kiosk där vi även här helst tar Swish men kontanter fungerar med.