VÄX

Inför Växjö borta

30 januari 2019 11:43

Ikväll möter herrarna Växö på bortaplan i Fortnox Arena. Det blir lagens tredje möte för säsongen.

De andra två mötena har slutat med vinster för smålänningarna. I det första mötet vann Växjö med komfortabla 8-4 medan det andra mötet på Idrottens Hus var mer dramatiskt. FCH tog ledningen med 5-2 i början av tredje perioden men på bara 1,5 minuter lyckades Växjö göra tre mål och kvittera. FCH återtog ledning men Växjö kvitterade nästan omgående och kunde med exakt en minut kvar göra segermålet till 7-6.

Inför kvällens match kommer FCH med en seger i ryggen mot Jönköping medans Växjö förlorade sin senaste match mot Kalmarsund. Båda lagen har mycket att kämpa för ikväll. En seger för FCH skulle dryga ut avståndet mot det förargliga nedflyttningsstrecket och Växjö har efter en formsvacka blivit indragna i kampen om de sista slutspelsplatserna.

I FCH har man tre heta lirare i Linus Nordgren, Fredrik Azelius och ny uttagne landslagsmannen Jonathan Nilsson. Samtliga tre har gjort fem poäng de senaste tre matcherna.

Matchen börjar 18:30 i Fortnox Arena. Kan du inte vara på plats i Växjö kan du se matchen på www.sslplay.se