Onsdag
16 Jan 1 match
Onsdag
23 Jan 1 match
Söndag
27 Jan 1 match
Onsdag
30 Jan 1 match
Söndag
10 Feb 1 match
Onsdag
13 Feb 1 match
Lördag
16 Feb 1 match
Onsdag
20 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Onsdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Tisdag
05 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Hemma
Mullsjö
MUL
Borta
Helsingborg
FCH

Andreas Lindholm "Tror vi vinner med 7-6 och Linus Nordgren avgör."

8 januari 2019 10:02
Herr

Andreas Lindholm har haft en strålande första halva av säsongen och ligger på en nionde plats i poängligan med 31 poäng på 15 matcher. Ikväll är det chans på nya poäng för både Andreas och FCH i matchen mot Mullsjö.


Hur ser du på första halvan av säsongen?

– Jag tycker inledningen har varit ganska väntad, dock så har resultaten inte riktigt gått med oss riktigt som vi velat och som jag tycker vi förtjänat vissa matcher, sen hade vi en riktigt tung period när Nilsson bl.a. var borta för oss. Men nu känns det som vi är på gång igen. Som vi var när vi mötte Falun!

Jämn match senast mot Växjö där du gjorde fem poäng, vad säger du om din och lagets insats?

– Det blev en tuff fight där vi gör två riktigt bra perioder, där dem får två flyt mål anser jag ändå! Tyvärr får vi några olyckliga minuter i 3:e efter utvisningen vi får emot oss, samtidigt som Växjö såklart gör det bättre och blir mer desperata och lever lite på det momentum dem får med målen som kommer. Sista målet går vi bort oss på ett frislag som tyvärr blir avgörande denna match. Har svårt att acceptera att vi inte får med oss någon poäng idag när vi trotts allt leder med 5-2 i tredje och tycker vi spelar riktigt bra mot Växjö.

– För egen del kändes det ganska bra, tycker våran femma skapar bra chanser hela matchen, känns som vi har börjat hitta tillbaka igen till där vi var innan Nilsson skada sig, så det känns riktigt kul!

Du har denna säsongen gått från målskytt till assistkung, vad beror det på? – Bra fråga! Svårt att säga men både Nilsson och Nordgren är fantastiska avslutare som jag spelar med och när jag har bollen blir det alltid någon av dem har rört sig till en bra öppen yta eftersom dem båda är left-skyttar, som jag då försöker och sätta upp i så bra läge som möjligt och dem gör som sagt oftast inga misstag så då blir det ganska tacksamt för mig!

Ny match imorgon mot Mullsjö vad krävs för tre poäng?

– ¬Tycker det krävs samma spel vi har mot Växjö i första och andra perioden framförallt då kommer vi åka från där med 3 poäng.

Vad kan vi förvänta oss för matchbild? – Matchbilden tror jag kommer bli en kopia som vi hade nu mot Växjö.

Hur tror du det slutar och vem avgör? – Tror vi vinner med 7-6 och Linus Nordgren avgör.

Matchen mot Mullsjö börjar 19.15 och kan ses på Eurosport.