Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Hemma
Sirius
SIR
Borta
Helsingborg
FCH

Oliver WIndfeldt -"I SSL smäller det direkt och närkamperna är betydligt hårdare"

1 november 2018 14:50
Herr

Inför säsongen lyftet Oliver Windfeldt upp i herrtruppen från juniorlaget. Bara 17 år gammal har han redan spelat till sig en startplats i SSL. Med debuten avklarad siktar han nu mot att få göra sitt första poäng


Första säsongen i SSL, hur känns det?

– Det känns väldigt bra än sålänge. Jag trivs väldigt bra i laget och det är kul att spela och träna i det höga tempot. Min utveckling har gått framåt tack vare det höga tempot och jag känner att det är kul att gå till träningen.

Vilka skillnader är det mellan Juniorallsvenskan och SSL?

– Skillnaden på juniorallsvenskan och SSL är enorm. Sättet att spela är annorlunda så det tog lite tid att vänja sig vid den nya stilen. Den största skillnaden är tempot enligt mig. Man har i stort sätt inte tid att tänka vad man ska göra med bollen, utan du ska redan veta vad du ska göra innan du fått bollen. Passningspelet är annorlunda. Jag tänker mest på att i JAS får du tid på dig att dribbla och hitta lite sköna passningar men i SSL smäller det direkt och närkamperna är betydligt hårdare.

Vad har du för mål med säsongen?

– Mitt mål inför säsongen var att få speltid i SSL vilket jag har fått. Därför måste jag hitta nästa mål och det är för mig att göra min första poäng.

Hur var det att möta Falun och spela inför storpublik i söndags?

– Att spela mot Falun med massvis av folk på läktaren var fantastisk. Stämningen var underbar och att möta Falun var extremt kul. Tempot var extremt högt vilket jag gillar så det var bara kul.

Vad tror du om kvällens match?

– Om vi har samma inställning som mot Falun har vi alla chanser att ta tre poäng. Men då måste vi följa vår gameplan och slita hårt för varandra.