HIBF

Tung premiärförlust i Höllviken

25 september 2018 12:44

FCH herrar gick i lördags in i säsongen 2018/2019 genom ett hett derby nere i Höllviken.

Herrarna fick vänta några dagar extra på sin premiär och var således extra taggade på att dra igång. Matchen började på bästa sätt när Jonathan Skoglösa skickade in ett handledsskott i bortre krysset bara någon minut in i matchen. Första perioden var jämn och med få chanser åt båda håll. FCH höll ihop defensiven bra, och hade flertalet farliga kontringslägen. Tyvärr släppte man in ett sent reduceringsmål i slutet av perioden som gjorde att lagen gick till pausvila i en 3-2-ledning i FCH:s favör.

Andra perioden fick ett annat ansikte då Höllviken tog över mer och mer av matchen. FCH backade hem och fick mest nöta försvar. Till slut kom också kvitteringen. Ett skott från slottet som gick i ribban, dömdes in. På detta red Höllviken och gjorde både 4 och 5-3 i numerära överlägen.

I tredje perioden tog FCH tag i matchen och pressade Höllviken. Men närmare än en reducering kom inte Helsingborgarna. I slutet lyckades Höllviken göra mål i tom bur och fastställde resultatet till 6-4.

Målskyttar: Jonathan Nilsson (3) Jonathan Skoglösa (1)

FCH får revanschera sig redan på torsdag då Jönköping kommer på besök. Matchens spelar på Idrottens Hus och startar 19.00. Ses där!