STO

Mål- och publikfest när Storvreta segrade

15 mars 2018 21:20
SSL-SLUTSPELET

Över 2000 åskådare såg Storvreta besegra Helsingborg i en målrik tillställning i IFU Arena. Efter två jämna perioder gasade hemmalaget ifrån och vann med 10-5 efter ett målfyrverkeri i den tredje och sista akten.

Storvreta - Helsingborg 10 - 5 (1-1, 3-2, 6-2)

Mål Storvreta: Jimmie Pettersson, Filip Stenmark, Albin Sjögren 3, Nicklas Paulsson, Tobias Gustafsson, Henrik Stenberg 2, Niklas Winroth

Mål Helsingborg: Nico Salo 2, Linus Nordgren, Petri Hakonen, Nicklas Lidholm,

I mål- ocb publikfesten i IFU Arena var det också hemmalaget Storvreta som fick jubla först. När Joel von Reis visades ut utnyttjade Uppsalalaget sitt numerära överläge och stänkte in 1-0 i nät genom Jimmie Pettersson. Storvreta såg ut att gå in i pausvilan med en uddamålsledning, men med 22 sekunder kvar klev Nico Salo fram och sköt in en kvittering för gästande Helsingborg.

I mittperioden var det fortsatt jämnt. Filip Stenmark satte Storvreta i ledning innan Linus Nordgren kvitterade, men med hjälp av två fullträffar från Albin Sjögrens klubba kunde Uppsalalaget dra ifrån till en 4-2-ledning. Precis som i den första perioden kom ett sent mål från Helsingborg, denna gång när Petri Hakonen reducerade siffrorna till 4-3.

Efter två jämna perioder på matchtavlan kom ett riktigt målfyrverkeri i den tredje - och det främst från hemmalaget. Det var dock Helsingborg som först kvitterade och sedan också fullbordade sin vändning genom Nicklas Lidholm och Nico Salo, men efter det var det Storvreta för hela slanten. Laget smällde in sex raka baljor där bland annat Albin Sjögren blev tremålsskytt. Hemmaskaran av de 2297 åskådarna kunde se sitt lag vinna med 10-5 och således plocka hem det första mötet i kvartsfinalserien.