Söndag
22 Dec 1 match
Lördag
04 Jan 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Söndag
12 Jan 1 match
Tisdag
14 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Söndag
09 Feb 1 match
Torsdag
13 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Hemma
Helsingborg
FCH
Borta
AIK IBF
AIK

Helsingborg tog revansch på AIK

24 februari 2018 17:05
SSL Herr

AIK tog två poäng senast mot Helsingborg efter förlängning. Idag tog Helsingborg revansch och vann med klara siffror, 6-2. Viktiga poäng för skåningarna i kampen om att behålla slutspelsplatsen, samtidigt som AIK får ta nya tag att ta sig över det nedre strecket på tisdag mot Höllviken.


Helsingborg - AIK 6-2 (2-0,3-0,1-2)

Mål Helsingborg: Joel von Reis 2, Linus Nordgren, Nicklas Lidholm, Mika Kohonen, Fredi Petersson

Mål AIK: Axel Larson, Alex Kjellbris

Det förra mötet mellan Helsingborg och AIK var en jämn historia. Säsongens andra möte bjöd på ett målkalas - för Helsingborg.

Efter den första perioden stod det 2-0 till hemmalaget, Joel von Reis öppnade målskyttet och när Oskar Hagberg drog på sig en utvisning för lyftning av klubba behövde Linus Nordgren bara nio sekunder för att utöka ledningen till 2-0. Gästerna hade svårt att komma till avslut och hade bara ett fåtal försök att reducera.

58 sekunder in i mittenakten utökade Nicklas Lidholm till 3-0. Helsingborg fick även chansen på straff och Mika Kohonen förvaltade bollen väl och 4-0 var ett faktum. 20 sekunder senare klev målskytt nummer fem fram för skåningarna, Fredi Petersson.

Tufft läge för AIK som sedan fick sedan chansen att snygga till siffrorna i den sista perioden när Fredi Petersson satt utvisad två gånger, först för slag och sedan för protest mot domslut. Stockholmarna hade övertaget och hade dubbelt så många skott som Helsingborg i den sista perioden. Men det skulle dröja till minut 16 innan målskyttet släppte för AIK och Axel Larson, Larson som varit poänglös i sex raka matcher. Helsingborg svarade snabbt genom Joel von Reis. Med 13 sekunder kvar av matchen fick AIK in ytterligare en boll genom Alex Kjellbris. Viktiga poäng för Helsingborg i kampen om att behålla slutspelsplatsen samtidigt som AIK får ta nya tag att ta sig över det nedre strecket - nästa gång på tisdag mot Höllviken.