ORE

Helsingborg knep bonuspoängen i Närke

11 februari 2018 15:05
SSL Herr

FC Helsingborg plockade med sig bonuspoängen i den svängiga tillställning med Örebro Kings på söndagseftermiddagen. Stor hjälte i förlängningen blev Linus Nordgren som såg till att skåningarna bröt sin fem matcher långa förlustrad.

Örebro - Helsingborg 4-5 förl. (0-2, 3-0, 1-2, 0-1)

Mål Örebro: Emil Lundmark, Simon Jirebeck, Daniel Hellqvist, Marcus Ekengren

Mål Helsingborg: Jonathan Nilsson 2, Patrik Suchanek, Linus Nordgren 2

FC Helsingborgs fem matcher långa förlustsvit tog slut när man gästade Örebro Kings på söndagseftermiddagen. Skåningarna fick också en skön start när Jonathan Nilsson såg till att göra både 1- och 2-0 i den första perioden, men mittenakten skulle bli desto tuffare, ur Helsingborgögon sett.

Örebro kom nämligen tillbaka och skulle vända på matchen när först Emil Lundmark reducerade tidigt. Simon Jirebeck stod sedan för kvitteringen innan Daniel Hellqvist satte 3-2 - vilket var ställningen in till den tredje.

Mötet fortsatte att svänga när det var bortalagets tur att komma tillbaka. På knappt två minuter vände Helsingborg men mot slutskedet av perioden kom kvitteringen till 4-4 och matchen fick avgöras i förlängningsspelet. Väl där klev Linus Nordgren fram och satte sitt andra för kvällen och löste således bonuspoängen för Helsingborg.