Söndag
22 Dec 1 match
Lördag
04 Jan 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Söndag
12 Jan 1 match
Tisdag
14 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Söndag
09 Feb 1 match
Torsdag
13 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Hemma
Helsingborg
FCH
Borta
Pixbo
PIX

Pixbo knep extrapoängen i målsnålt möte

27 januari 2018 17:30
SSL Herr

Ett Helsingborg i en formsvacka med fyra raka förluster tog under lördagen emot tabelltrean Pixbo. Skåningarna krigade emot länge och väl och fick med sig en poäng efter att Max Wahlgren avgjort på straff i förlängningen.


Helsingborg - Pixbo 1-2 e. förl. (1-1,0-0,0-0,0-1)

Mål Helsingborg: Jonathan Nilsson

Mål Pixbo: Martin Östholm, Max Wahlgren

Helsingborg bjöd upp till dans när tabelltrean Pixbo kom på besök. Efter en målsnål förstaperiod stod det 1-1 i matchen. Mittenakten dominerade hemmalaget fullständigt och Pixbo hade mycket svårt att komma till skott. Andra perioden bjöd dessutom på hårt spel från bägge håll vilket även utvsiningsstatistiken vittnade om, den andra perioden förblev dock mållös. Tredje perioden var en tillknäppt sådan och förblev även den mållös, båda lagen hade under den tredje perioden skjutit mindre är tio skott på mål - tillsammans.

I förlängningen var det gästerna som hade flest lägen att avgöra. Och två minuter in fick Pixbo ett gyllene läge att avgöra när man bjöds på en straff. Max Wahlgren blev då den stora matchvinnaren för Pixbo när han satte straffen bakom Jonathan Edling. Helsingborg åker alltså på sin femte raka förlust samtidigt som gästerna är fortsatt med i toppen av tabellen.