Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Hemma
Helsingborg
FCH
Borta
Pixbo
PIX

Pixbo knep extrapoängen i målsnålt möte

27 januari 2018 17:30
SSL Herr

Ett Helsingborg i en formsvacka med fyra raka förluster tog under lördagen emot tabelltrean Pixbo. Skåningarna krigade emot länge och väl och fick med sig en poäng efter att Max Wahlgren avgjort på straff i förlängningen.


Helsingborg - Pixbo 1-2 e. förl. (1-1,0-0,0-0,0-1)

Mål Helsingborg: Jonathan Nilsson

Mål Pixbo: Martin Östholm, Max Wahlgren

Helsingborg bjöd upp till dans när tabelltrean Pixbo kom på besök. Efter en målsnål förstaperiod stod det 1-1 i matchen. Mittenakten dominerade hemmalaget fullständigt och Pixbo hade mycket svårt att komma till skott. Andra perioden bjöd dessutom på hårt spel från bägge håll vilket även utvsiningsstatistiken vittnade om, den andra perioden förblev dock mållös. Tredje perioden var en tillknäppt sådan och förblev även den mållös, båda lagen hade under den tredje perioden skjutit mindre är tio skott på mål - tillsammans.

I förlängningen var det gästerna som hade flest lägen att avgöra. Och två minuter in fick Pixbo ett gyllene läge att avgöra när man bjöds på en straff. Max Wahlgren blev då den stora matchvinnaren för Pixbo när han satte straffen bakom Jonathan Edling. Helsingborg åker alltså på sin femte raka förlust samtidigt som gästerna är fortsatt med i toppen av tabellen.