4 januari 2018 22:40
SSL Herr

Storpublik i tillfälliga hemmaborgen - då bjöd Pixbo Wallenstam på en riktig storseger. Martin Östholm skickade fyra bollar i nät när Helsingborg slogs tillbaka.

Pixbo Wallenstam - Helsingborg 10-4 (4-3, 2-1, 4-0)

Mål Pixbo: Martin Östholm 4, Max Wahlgren 3, William Lindh, Adam Persson, Linus Henriksson

Mål Helsingborg: Jonathan Nilsson 3, Daniel Sebek

Max Wahlgren fortsätter att hitta nätet. På torsdagskvällen tog det bara en och en halv minut för Pixbo Wallenstams notoriske målskytt att slå till. Målet betydde 1-0 för Pixbo, men ledningen blev kortvarig.

Jonathan Nilsson kvitterade snabbt för Helsingborg i en matchupptakt som blev mycket målrik. Två snabba fullträffar av först Martin Östholm och sedan Wahlgren tog Pixbo upp i ett nytt övertag, men lika kvickt fullbordade Nilsson sitt hattrick och Helsingborg hade ujämnat. Östholm satte till sist punkt för den första perioden med sitt 4-3 och i andra skulle målskyttet lugna sig.

De inledande minuterna blev visserligen fartfyllda, men efter kvittering av Daniel Sebek och ett 5-4-mål från Wahlgren höll sig siffrorna intakta. Det dröjde till periodens näst sista minut innan Linus Henriksson utökade Pixboledningen med sitt 6-4, något som visade sig bli psykologiskt viktigt. För i den tredje perioden var det "Rävarna" som sköljde över Helsingborg med fyra raka mål och slutligen vann med 10-4. Fyra av målen noterades Martin Östholm för, inför ögonen på 2168 åskådare i Partille Arena.