MUL

Supervändning av Helsingborg mot Mullsjö

17 december 2017 18:05
SSL Herr

Mullsjö kom ut starkt och hade ledningen med 3-0 drygt tolv minuter in i den första perioden. Men Helsingborg gav inte upp. Skåningarna krigade sig tillbaka in i matchen och inför sista perioden var det likaläge. Jonathan Skoglösa blev stor matchhjälte och såg till att hemmalaget vann med 6-5.

Helsingborg - Mullsjö 6-5 (2-3,3-2,1-0)

Mål Helsingborg: Linus Nordgren 2, Nicklas Lidholm, Nico Salo, Juha Kivilehto, Jonathan Skoglösa

Mål Mullsjö: Emil Kihlblom 2, Anton Vestlund, Isaac Rosén, David Gillek

Det skiljde bara en poäng mellan Helsingborg och Mullsjö inför kvällens möte. Och det var gästerna som tog kommandot i matchen genom att skaffa sig en 3-0-ledning efter drygt tolv och en halv minut. Då vaknade hemmalaget och inför det andra perioden stod det 2-3.

Mullsjö kom ut hårt och hade inom loppet av en minut och fyrtio sekunder utökat ledningen till 5-2. I mitten av perioden åkte David Gillek ut två minuter för obstruktion, och inom loppet av fyra minuter hade ett hårt krigade Helsingborg sett till att det stod 5-5 inför den sista perioden.

Det var två hårt krigande lag i den sista perioden och drygt åtta minuter in i den sista akten såg Jonathan Skoglösa till att Helsingborg tog ledningen för första gången i matchen. Det resultatet stod sig sedan matchen ut och Helsingborg fortsätter att hålla Mullsjö bakom sig i tabellen.