VÄX

Sent avgörande i mittenkampen mellan Växjö och Helsingborg

14 december 2017 21:32
SSL Herr

Växjö vann ett rafflande mittenmöte med Helsingborg efter ett dramatiskt avgörande. I och med segern gick Växjö upp tre poäng före Helsingborg i kampen om femteplatsen i tabellen.

Växjö-Helsingborg 5-4 (1 - 1, 2 - 2, 2 - 1)

Mål Växjö: Karljohan Ahlroth 2, Christopher Holmér, Kasper Hydén, Filip Kjellsson.

Mål Helsingborg: Andreas Lindholm, Jonathan Nilsson 2, Nico Salo.

Det var bara målskillnad som skiljde femman Växjö och sexan Helsingborg åt inför matchen och precis som tabellen skvallrade om blev det en jämn tillställning mellan lagen som inte kom att avgöras förrän i slutminuten.

Det var Växjö som först kopplade ett grepp om matchen när man efter drygt halva matchen hade skaffat sig en 3-1-ledning. Karljohan Ahlroth var den som öppnade målskyttet och skulle även ha ett finger med i spelet när matchen senare skulle avgöras. Men Växjös 3-1-ledning i andra perioden var inte stabilare än att Helsingborgs Jonathan Nilsson genom två snabba mål i slutet av mittakten kunde kvittera hemmalagets ledning och ge skåningarna ett likaläge inför sista perioden.

Och efter ytterligare varsitt mål var ställningen 4-4 när han klev fram, Karljohan Ahlroth. Med 52 sekunder kvar på klockan satte han det matchavgörande målet för Växjö och skickade hem Helsingborg till Skåne utan en enda poäng.