Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Hemma
Helsingborg
FCH
Borta
Örebro
ORE

Skoglösa: "Det kommer bjudas på underhållning av toppklass."

24 november 2017 10:42

Jonathan Skoglösa satte det matchvinnande målet senast mot Storvreta och går nu för tredje raka segern hemma mot Örebro imorgon.


Seger senaste mot Storvreta där du gjorde det matchavgörande femte målet. Hur var matchen och målet?

– Det var en tuff match, krävdes en gedigen kämpainsats från oss alla. Tycker vi kommer ut bra i de första två perioderna och tar initiativ, skapar momentum och sätter de chanserna vi skapar. I sista blir vi för passiva, låter Storvreta rulla boll och trycka ner oss i försvaret. Men vi håller ut och tar tre, ruskigt sköna poäng. Målet kommer till efter att de flyttat upp med för många spelare i anfallet, Linus vinner bollen och jag sticker direkt. Sedan var det bara att bestämma sig för att skjuta, skönt att se den gå in.

Först tre raka vinster sen fem förluster och nu två segrar, vad beror det på?

– Vi blir väl lite självgoda, tror att saker och ting ska gå lika lätt varje match, utan att behöva lägga ner samma jobb. Tummat lite väl mycket på energin och engagemanget. Senaste två matcherna har vi pratat om att gå tillbaka till det som fungerade i början. Ett mer kompakt försvarsspel, ett rakare spel och att höja effektiviteten i våra avslut.

Du har denna säsongen gått från back till forward, hur har det gått?

– Det har väl gått lite upp och ner, tagit ett tag att komma in i rollen som forward. Tycker att det blivit bättre match för match. Det gör mycket att man har bra spelare omkring sig, så man vågar spela sitt spel. Hade önskat att man kunnat bidra ännu mer framåt, men hoppas att det börjar rulla på.

Ny match på lördag mot Örebro som är nykomlingar, vad vet du om motståndet?

– Precis, det ska bli kul. Vet att de har en väldigt spelskicklig förstafemma, som gjort en del poäng. Men i övrigt verkar de vara ett gäng som krigar varje match och inte viker ner sig.

Vad blir nycklarna för att ta tredje raka segern?

– Nycklarna kommer bli att alla stämplar in, drar sitt strå till stacken och inte slutar spela förrän visslan ljuder.

Varför ska man komma till Helsingborg Arena på lördag?

– Därför att det kommer bjudas på underhållning av toppklass. Kommer att vara en intensiv match, med många skickliga individer som kan bjuda på det där lilla extra.

Matchen spelas imorgon, 25/11, och startar 15.00. Vinge bjuder alla på fri entré!