25 november 2017 17:00
SSL Herr

Helsingborg radar upp segrar just nu. Hemma mot Örebro kom nästa trepoängare, sedan Linus Nordgren levererat ett hattrick i vinsten.

Helsingborg - Örebro 6-2 (4-0, 2-0, 0-2)

Mål Helsingborg: Linus Nordgren 3, Daniel Sebek, Jonathan Skoglösa, Andreas Lindholm

Mål Örebro: Hannes Karlsson, Jacob Embretzen

Tidigare i veckan låg han bakom vinsten över Storvreta med fyra assist. När Helsingborg på lördagen tog emot Örebro visade Linus Nordgren ännu en gång att formen på centern är hysterisk. Bara 54 sekunder in hade Nordgren skickat in ledningsbollen i nät, en drömstart som Helsingborg skulle segla vidare på.

Med elva minuter på klockan fyllde Nordgren på till 2-0 och innan den första perioden var över hade Jonathan Skoglösa och Andreas Lindholm också hittat rätt. Ett formsvagt Örebro kunde stoppa den värsta blödningen defensivt i mittperioden, men framåt kunde gästerna inte bryta igenom.

Istället fullbordade Linus Nordgren sitt hattrick halvvägs in i matchen, med Helsingborgs femte mål för dagen. Daniel Sebek utökade något senare till 6-0 och matchen var därmed punkterad redan inför slutperioden. Där skulle Örebro snygga till siffrorna något, genom reduceringar från Hannes Karlsson och Jacob Embretzen. Nykomlingen gick ändå på sin femte raka förlust samtidigt som Helsingborgs fina segerstreak på tre matcher gick vidare.