STO

Krigarseger mot serietvåan

22 november 2017 22:10
HERR

Storvreta som inför matchen ännu inte hade förlorat under ordinarie tid och var bästa bortalag. Men ikväll mot FCH tappa man båda.

FCH kom stärkta till matchen efter en dramatisk seger borta mot Thorengruppen. Snacket har gått i truppen att de var på gång. Det var ett snack som backades upp under den första perioden. Hemmalaget var täta i försvaret och pigga när tillfälle gavs att sticka upp. Storvreta fick dock den första hetaste chansen när de tilldömdes straff i minut åtta. Precis som tidigare straffar under säsongen var Edling omutlig. Boxplay väntade och där blev Edling snabbt huvudperson igen. Efter bara fyra sekunder i numerärt underläge drog han iväg ett precist utkast som friställde Fredrik Azelius. Azelius gjorde inget fel utan kunde kyligt runda målvakten och lägga in 1-0. Efter det var det FCH:s tur att spela med en man mer. Denna gången tog det 12 sekunder innan Daniel Sebek gjort 2-0 snyggt framspelad av Linus Nordgren. Trots att Storvreta sköt fler skott var det FCH som skapade de hetaste chanserna.

Med 2-0 i ryggen fortsatte FCH spela tight försvarsspel och rappt anfallsspel. Efter sex minuter fick man chansen i power play igen. Även denna gången agerade Linus Nordgren framspelare, denna gång till Andreas Lindholm. Efter det fick Storvreta in en reducering på ett av deras första avslut i perioden. FCH svarade snabbt och bestämt. Första Jonathan Nilsson på en retur från Nordgren och med sex sekunder kvar gjorde Jonathan Skoglösa 5-1. Linus Nordgren passade på att göra sin fjärde assist.

Inför sista perioden hade laget satt sig i en fin position för att ta tre poäng. Storvreta gav sig dock inte utan kamp. 2-5 kommer efter fyra minuter. 3-5 efter sju. Storvreta pressade på för ytterligare reducering och kvittering. FCH fick några chanser att stänga matchen. Istället kom 4-5 med sju minuter kvar. FCH tog time out och styrde upp sitt försvarsspel igen. När två minuter återstod fick Storvreta sin andra straff. Likt alla tidigare tillfällen räddade Jonathan Edling. De sista två minuterna skulle nu spelas med en man mindre. Med en minut kvar fick Azelius ett kontringsläge men stoppades bryskt av en Storvreta spelare som fick utvisning. Den sista minuten blev rejält svettig, men ett hårt krigande FCH kunde hålla undan och vinna med 5-4.

Nästa match är redan nu på lördag hemma mot Örebro. Till den matchen bjuder sponsorn Vinge på fri entré!