Thorengruppen
TTG

Dramatisk seger mot Thorengruppen

18 november 2017 19:34

Äntligen blev det seger igen. Men det satt långt inne i bortamatchen mot Thorengruppen.

Utan en seger på en månad var det ett pressat FCH som åkte norröver för match mot Team Thorengruppen. Ett lag som inför matchen låg på sista plats i tabellen och likt FCH inte vunnit på länge. Första perioden inleds med att lagen byter chanser med varandra. Båda lagen låg mycket på kontring. Thorengruppen kunde ta ledningen efter åtta minuter genom ett inbryt frånhögerkanten av Daniel Hernandez. FCH skapade flertalet bra lägen men hade inte riktigt kylan och effektiviteten i sista tredjedelen. Med tre minuter kvar kom dock utdelningen efter ett frislag i krysset från Mika Kohonen som Jonathan Nilsson kunde slå in på volley. 1-1 stod sig perioden ut.

I andra perioden tar bortalaget tag i taktpinnen från början och skapar ett flertal heta lägen medans Thorengruppen mest får strö chanser. Lednings målet kom nästan omgående genom en lurig backhand från Linus Nordgren. Trots spelövertaget kvitterar Thorengruppen med fem minuter kvar. Men FCH får lite islossning och kan göra två mål under de sista minuterna. Målen prickas in av Lindholm och Hakonen båda framspelade av Nico Salo.

Tredje perioden hinner knappt börja innan Thorengruppen reducerar. 51 sekunder spelade och 3-4 på tavlan. FCH har dock fortfarande taktpinne och gör två snabba mål genom en sprintandes Mika Kohonen och en frispelad Jonathan Skoglösa. Ställning 6-3 i FCH:s favör med 15 minuter kvar. Då vaknar Umeå-laget till liv och börjar skicka in mer bollar på kassen. På fyra minuter lyckas Thorengruppen göra tre mål och kvittera matchen. Av bara farten får de sedan ett gyllneläge att avgöra när Kivilehto åker på matchens enda utvisning. FCH klarar utvisningen och går rejält för en seger boll. De sista två minuterna är bollen inte över mittlinjen utan bosatt sig i Thorensgruppens planhalva. Trots ett antal heta chanser vill inte bollen in. Men då med 13 sekunder kvar kliver lagkapten Mika Kohonen fram och smaskar in 7-6 med ett slagskott från mittplan. Målet blir avgörande och ger FCH deras första tre poängare sen 15:e oktober.

Nästa chans till tre nya poäng är nu på onsdag när obesegrade Storvreta kommer till Helsingborg Arena. Matchstart 18.30.