JAS-laget vidare till play-off 2

18 mars 2018 18:31
JAS

Strax innan herrarna drog igång sin match mot Storvreta i lördags stod det klart att FC Helsingborg JAS hade vunnit borta mot Växjö och därmed tagit sig vidare till play-off 2 vilket är sista steget innan Innebandyfesten som spelas i Uppsala mellan 13-15 april.

På förhand handlade snacket om att Växjö, trots uppmaningar från FCH-håll, valde att lägga matchen precis samtidigt som FCHs kvartsfinal i herrarnas SM-slutspel – vilket omöjliggjorde för vissa FCH-spelare att vara med. Egen vinning och framgång var viktigare än rättvisa förhållanden för våra 17- & 18-åringar.

Nog om det. FCH åkte upp till Växjö med en otrolig energi och vilja, något som genomsyrade hela matchen. Man var hungriga och alla i laget gjorde en enormt bra kämpainsats. Rent spelmässigt följdes lagen åt hela vägen in till de sista minuterna. Lagen turades om att göra mål, och inför sista perioden var resultatet 3-3. Sista perioden vann FCH med 4-3, och därmed matchen med 7-6.

Tränare Alexis Borén säger följande efter matchen:

En jämn match med fartfylld innebandy. Vi hade lite problem under andra halvan av den första perioden, då Växjö spelade runt oss. I periodpausen pratade vi om att vara mer aggressiva runt sargerna. Detta hjälpte ganska bra. Vi vann för att vi var mer effektiva än motståndarna samt för att Niklas Inkinen gjorde en kanonmatch i kassen.

Nästa match för våra JAS-pojkar spelas nästa helg på hemmaplan mot regerande mästarna Jönköpings IK. Mer info gällande det mötet kommer inom kort.