Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Egna produkten Tuva Linder uppflyttad till damlaget

18 maj 2021 10:28
Dam

Snart 17-åriga Tuva började spela i klubben som 9-åring 2014 och nu har hon signerat sitt första seniorkontrakt. Tuva visade upp sig i damlaget redan i höstas innan pandemin avslutade säsongen i förtid. På totalt sju matcher i Division 1 och Skånemästerskapen levererade hon tre mål och två assists.


– Nu hoppas jag bara att det ska bli en normal säsong där vi får spela alla våra matcher. Jag ser nämligen mycket framemot hösten då vi har många starka spelare och en bra sammanhållning som jag tror kommer ta oss långt, kommenterar Tuva Linder.

Tuva är en mångsidig spelare högerfattad spelare som kommer kunna göra stor nytta i tränare Lauritsens lagbygge, oavsett var hon placeras.

– Tuva är en riktig lagspelare och ofta burit lagkaptensbindel de senaste åren i ungdoms- och juniorsammanhang. Hon känner sig hemma både som back, där hon spelat mest på sistone, och i positioner högre upp i banan. Hon har tränat riktigt hårt och bra sista åren och förtjänar verkligen den här möjligheten, säger sportchef Fredrik Roos.

Slutligen bad vi Tuva beskriva sina styrkor som spelare.

– Jag skulle jag säg att jag har ett bra spelsinne och ett bra passningsspel. Jag har en väldigt positiv inställning och kommer bra överens med mina lagkamrater, avslutar hon.