Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Tack IBK Lund!

18 februari 2022 10:37
Herr

FCH vill lyfta fram de klubbar runt om i Skåne som varit med och bidragit till spelarna i vårt herrlag lite extra. Idag riktar vi extra uppmärksamhet till IBK Lund som fostrat Pontus Sölve.


IBK Lund som klubb är relativt ung. Men bakom ligger en lång historia i innebandyskåne. IBK Lund grundades 2015 genom en sammanslagning mellan klubbarna Lugi och SödraDal. Lugi som är en anrik förening kanske mest känd för sin handboll. De är dock ett av bara tre skånska lag som spelat i högsta serien på herrsidan. Det var i början och mitten på 90-talet klubben ihop med Viskan var Skånes bidrag i Sverigetoppen.

Idag som IBK Lund är man återigen med i den absoluta Sverigetoppen. Denna gång på dam sidan. Klubbens damlag återfinns i SSL för andra säsongen på rad nu. Laget består till största av egna produkter från deras framgångsrika flicksektion. Även herrarna är på frammarsch igen. Just nu i division 1 med siktet på allsvenskan. Just nu ligger man på kvalplats uppåt.

Bakom de framgångsrika representationslagen finns en stor ungdomsverksamhet med ca 50 lag i seriespel och 850 aktiva. Utöver det har Lund motionsgrupper för såväl vuxna som ungdomar. IBK Lund vill vara en klubb för alla oavsett om det gäller bredd eller elit, ung eller gammal.

Från IBK Lund spelar idag Pontus Sölve i SSL med FCH. Han har under två säsonger spelat på dubbellicens innan han i år tog steget fullt ut. I intervjun här bredvid kan ni hör Pontus berätta hur det började i IBK Lund och hur hans innebandyresa till SSL har sett ut.

Under de senaste säsonger har vi FCH försökt att bygga ett lag i SSL med en lokal skånskprägel. I dagens trupp har vi 12 olika skånska klubbar som varit med och tagit fram SSL-spelare. Det är något vi vill uppmärksamma och hylla. Därför vill FCH nu när alla restriktioner släppt bjuda in alla skånska innebandyspelare på match i SSL! Den 26/2 kl 15:00 spelar FCH mot Hagunda i Helsingborg Arena och då får alla som spelar innebandy i Skåne komma in helt gratis. Det räcker att du dyker upp i matchtröja, klubbkläder eller har ett medlemskort från din klubb att visa upp så kommer du in gratis på matchen. Vill ni komma flera stycken från en förening eller ett lag kan ni förboka gruppbiljetter genom att skicka ett mail till [email protected].