Söndag
29 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 1 match
Tisdag
28 Feb 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 1 match
Fredag
17 Mar 1 match
Söndag
19 Mar 1 match
Tisdag
21 Mar 1 match
Fredag
24 Mar 1 match
Söndag
17 Sep 1 match
Måndag
25 Sep 1 match
Måndag
02 Okt 1 match
Onsdag
04 Okt 1 match
Söndag
15 Okt 1 match
Lördag
21 Okt 1 match
Lördag
28 Okt 1 match
Söndag
05 Nov 1 match
Söndag
19 Nov 1 match
Söndag
26 Nov 1 match
Lördag
02 Dec 1 match
Söndag
10 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match

Den blåsvarta helgen

9 januari 2023 12:55
Ungdom

Den blåsvarta helgen har till största del bestått av Gothia Cup och distriktslags-SM

Vi börjar med att sammanfatta helgen för våra fem lag som var i Göteborg och spelade Gothia Cup.


HJ18

Våra juniorer inledde sitt Gothia Cup med att möta CL98 från Kalmar. Det blev en jämn match som kunde slutat med seger åt båda hållen. Tyvärr för FCH:s del kunde CL98 lämna med seger med 2-1 där FCH bland annat hade ett tveksamt bortdömt mål. Match två hade laget istället resultatet på sin sida i en ny jämn match. Slutresultatet blev 3-2. HJ18 hamnade i en tuff grupp med både Höllviken och Pixbo som förra året spelade innebandyfesten. Första matchen dag två var mot just Höllviken. Trots att man gick in i matchen som underdog starta man matchen bäst och gick upp till 3-0 och 4-1. Då började Höllviken trycka framåt och gjorde två snabba mål men närmare än så kom man inte och FCH vann med 4-3. Man följde upp segern med 3-3 mot Mölndal innan man fick avsluta gruppspelet mot blivande mästarna Pixbo. Där hade man det tufft och förlorade med 8-0. Det blev en tredje plats i gruppen och precis missat A-slutspel. Slutspelet inleddes med match mot norska Lörenskog och även om norrmännen tog ledningen var det FCH:s match. Man kunde kvittera och sen gå upp till 4-1 som även blev slutresultatet. I semifinalen blev det sen returmöte med Höllviken. Denna gång var det Höllviken som började bäst och gick upp till 2-0 innan FCH vaknade och vände matchen till 3-2. Tyvärr kunde Höllviken vända tillbaka och vinna med 4-3 och äventyret var över för HJ18.

F16

Vårt äldsta flicklag inledde turneringen på bästa sätt med två vinster första dagen. Även om man låg under med 1-0 efter första perioden mot Malmö lyckades man vända och vinna med 6-1. Andra matchen slutade även den med vinst efter en spännande match mot Eken. Det blev uddamålsseger med 3-2 efter ett sent avgörande. Andra dagen blev tuffare resultatmässigt där man förlorade med 4-0 och 5-0 mot de två lagen som senare skulle gör upp i A-final. Även dagens tredje match blev en förlust i en tight match mot Värnamo. Det innebar en fjärdeplats i gruppen och B-slutspel, där det skulle gå bättre. Första matchen var kvartsfinal mot Partille som skulle visa sig bli ännu en jämn och tuff match. Tjejerna tog tidigt ledningen men med 20 sekunder kvar kvitterade Partille och matchen gick till straffar. Där var blåsvart det kyligaste laget och gjorde mål på sina tre första samtidigt som man räddade Partilles samtliga tre och man avancerade till semifinal. I semin blev det lite mindre dramatik när man kunde avstyra Lidköping med 3-0. Samma resultat blev det sen i finalen mot tjeckiska Dobruska och seger i b-slutspelet!

P15 Svart och Blå

P15 åkte upp med två lag till Göteborg där det gick bäst för lag svart. Det svarta laget var som en maskin genom gruppspelet. Första matchen var kanske också den tuffaste i gruppspelet. Mot Nybro vann man en tight match med 4-3. Match två mot Jönköping gick lite lättare och slutresultatet kunde skrivas till 7-3 och två segrar av två möjliga första speldagen. Dag två fortsatte på segerspåret först slogs norska Tunet tillbaka med 6-1 och i sista gruppspelsmatchen vann man med 4-2 mot CL98. Full pott och gruppseger och vidare till A-slutspel. Första slutspelsmatchen var en åttondelsfinal mot Växjö som skulle bli en riktig nagelbitare. Lagen turades om att vara i ledning under hela matchen. Med bara minuter kvar ledde Växjö med 5-4 men då satte FCH upp farten och kunde både kvittera och gör 6-5 innan slutsignalen och vidare till kvartsfinal. Där väntade en ny spännande match mot Floda. FCH var i ledning flera gånger under matchen. Men denna gång var det Floda som kvitterade i slutet och tog matchen till straffar. Där var FCH kyligare och gjorde två mål mot Flodas ett mål och vidare till semifinal. Där blev det möte med Linköping och den började bra med 1-0 ledning direkt. Efter det gick Linköping upp till 4-1. FCH:arna fortsatte kämpa på och gav aldrig upp men närmare än till 3-4 kom man tyvärr inte. Förlusten innebar ändå att det blev en bronspeng och pokal hem till Helsingborg!

För det blå laget gick det lite trögare och även om man inledde första matchen med att ta ledning mot Hörsholm kunde danskarna vända och vinna med 4-1. I andra matchen mötte man Växjö som Svarta sen slog ut i slutspel. Det blev en tuff start där Växjö tog ledning med 2-0 snabbt. Efter det var det jämt men FCH lyckades inte få in bollen. Andra dagen började med match mot Fagerhult och även denna gång kunde motståndarna tidigt gå upp till en 2-0 ledning. Nu kunde FCH reducera och fick lite känning men istället för kvittering kunde Fagerhult gör ytterligare två mål till slutresultatet 4-1. Sista matchen var mot gruppsegrarna Pixbo. Det skulle visa sig vara en tuff match och Pixbo kunde vinna med 4-0. Det innebar att FCH Blå fick spela B-slutspel. Första matchen var mot Kalmarsund och det var FCH som började bäst och gick upp till 4-1. Tyvärr kom Kalmarsund in i matchen igen och kvitterade i slutet och tog matchen till straffar. Där fortsatte Kalmarsunds framfart och kunde vinna.

F12

Vårt yngsta tjejlag åkte till Gothia Cup för första gången och växte hela tiden i turneringen. Första matchen var mot ett duktigt Hovshaga som kunde gå segrande med 9-1. Till match två var man nu mer uppvärmda i Gothia kostymen. Efter att släppt in första målet gick man upp till 2-1 mot Lindome. Trots ett hårt kämpande kunde Lindome vända tillbaka och vinna med 3-2. Andra dagens matcher började med tidig match mot norska Tunet. Det blev en ny match där tjejerna kämpa de och slet hårt men tyvärr kunde norskorna vinna med 3-1. När det var dags för match fyra kom äntligen första poängen. Matchen mot Bergum var även den väldigt jämn. Trots att Bergum ledde med 3-1 slutade FCH aldrig kämpa och kom ikapp till 3-3 och när man sen gjorde 4-3 var första segern nära. Tyvärr kom det en sen kvittering och matchen slutade 4-4. Men segern skulle komma i sista gruppspelsmatchen mot Stanstad. Det blev seger med 4-2 i Skånederbyt och tjejerna gick in i slutspelet med gott självförtroende. Där blev CL98 för tuffa och kunde vinna med 3-0. När turnering var över spelmässigt fortsatte tjejerna att sätta sitt avtryck på läktaren och hejade friskt fram F16-tjejerna till seger i B-slutspelet med ett outtröttligt hejande.

Bilder från Gothia Cup

Distriktslags-SM

Det var inte bara Gothia Cup som avgjordes i helgen utan även SDF-SM där FCH hade med fyra spelare och en ledare i Skånes P16 lag. Spelarna var målvakten Ville Elgström Persson, backen Theo Britzén och forwardsen Livio Blixt och Viggo Wallin. De tränades bland annat av vår JAS-tränare Filip Nielsen. Turneringen började också bra för grabbarna. Första matchen var mot Östergötland där man låg under med 1-0 inför sista perioden. När Skåne sedan började sin upphämtning var det genom en kvittering av Viggo Wallin. Matchen slutade tillslut med seger 4-1. Andra matchen var mot Halland och den skulle gå betydligt enklare och det var Skånes match från första tekning till slutsignal. Siffrorna på tavlan lyste 12-3 när matchen var över. Livio Blixt stod för tre assist i matchen. Tredje gruppspelsmatchen mot Södermanland blev även den en seger. Livio Blixt gjorde Skånes första mål i matchen som slutade med seger 6-3. Sista gruppspelsmatchen skulle även den bli en seger. Västerbotten slogs tillbaka med klara 4-0. Det blev gruppseger och kvartsfinal mot Västsvenska som är Göteborg och Bohuslän. Västsvenska som var en av favoriterna blev för svårt för Skåne som förlorade med 5-1 och Skånes mål prickades in av Livio Blixt. Turneringen var trots detta inte över utan en match om femteplats mot Stockholm väntade. Trots att Skåne ledde stora delar av matchen kvitterade Stockholm med en miniut kvar och tog matchen till förlängning. Där tog det sen bara tre minuter innan Stockholm kunde avgöra. Resultatet innebar en sjunde plats för Skånes P16.

Vi i FCH är stolta över alla våra ungdomar och ledare som representerat klubbens färger på ett föredömligt sätt i Göteborg och Nyköping!